Inför Trelleborg

På lördag är det dags för herrarnas första träningsmatch 2018. Motståndet, det står Trelleborgs FF för.

Laget har nu varit igång i knappa 3 veckor och det är dags för matchandet att dra igång. På Vångavallen i Trelleborg tar laget sig an den Allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.
Vi tog ett kort snack med huvudtränare Roar Hansen för att höra hans tankar inför träningsmatchen.

Hur känns läget i truppen efter de första träningsveckorna?
– Det känns väldigt bra. Spelarna visar upp stor koncentration och det är bra med fart och fläkt på träningarna. Sen så har vi precis som alla andra lag lite sjukdomar, men så är det vid denna tidpunkten på året.

Vad har varit i fokus de första veckorna?
– Givetvis så har den fysiska uppbyggnaden varit i stort fokus. Därefter så har vi jobbat mycket med passningsspelet, att hitta vårt mönster hur vi ska spela, så mycket offensivt fokus kan man säga. Var det gäller försvarsspelet så har det mest handlat om de individuella och hur vi återerövrar bollen.

LUMALA ABDU in action på torsdagens träning 

Vad hoppas du på att se på lördag?
– Jag är alltid ute efter en bra attityd till matchen och att spelarna gör allt för att prestera på topp individuellt. Lyckas vi med det så kommer det bli bra för hela laget. Sedan så hoppas jag att vi hittar de passningsmönster som vi har jobbat med under de senaste veckorna samtidigt som jag är fullt medveten om att det inte kommer att sitta klockrent.

Hur ser det ut med truppen. Skador? Sjukdomar?
– Albin Seger är borta några veckor till på grund av sin knäskada. Aldin Basic går in i träning på måndag så han kommer inte heller till spel på lördag. Jon Birkefeldt har varit igång med träning efter sin skada men har tyvärr blivit sjuk och avstår spel också.

ROAR HANSEN och Jonas Thern på torsdagens träning

Trelleborgs FF – IFK Värnamo
Träningsmatch 2018
Lördag den 27 januari kl. 14.00
Vångavallens konstgräsplan