Inför Trelleborg

infortffImorgon, tisdag, så är det återigen dags för hemmamatch för våra herrar. Då gästas vi av nykomlingen i Superettan Trelleborg med tidigare IFK-spelarna Alexander Blomqvist och Magnus Andersson i laget.

Trots att laget är nykomling i årets Superettan så är Trelleborg en förening med ett starkt förflutet i toppen av Svenskfotboll. Men efter att har placerat sig på en stark 5:e plats i Allsvenskan 2010 så påbörjade man året efter en resa i negativ riktning. 2011 åkte man ur Allsvenskan för att sedan året efter av bara farten även åka ur Superettan. Därefter har man befunnit sig i Division 1 under 4 säsonger innan man förra året åter lyckades ta sig upp till Svenskfotbolls finrum.

Tidigare IFK-spelaren Magnus Andersson, som spelade i IFK Värnamo 2001, har varit med på hela resan och är säkerligen taggad för att visa sin tidigare hemmapublik vad han går för. I laget återfinns även förra årets succéspelare i Värnamo, Alexander Blomqvist.

Laget har under året verkligen visat att man hör hemma på den här nivån och parkerar inför morgondagens match på en 7:e placering i tabellen med 3 poäng mer inspelade än vårt Värnamo.

Lagets stora skyttekung heter Marcus Pode som har stor erfarenhet av Allsvenskfotboll med spel i Malmö FF, Mjällby och Örebro. Bakom honom i den interna skytteligan befinner sig Zoran Jovanovic och Salif Camara Jönsson där den sistnämnde är en rejäl pjäs att stångas med för vårt mittförsvar.

Glädjande för IFKs del så är det ingen som missar morgondagens match på grund av avstängning. På skadelistan är läget oförändrat; alla är i full träning förutom Otto Eriksson och Dido Hussein.

Se till att slut upp på Finnvedsvallen och heja fram grabbarna till 3 poäng. Efter en lång rad av matcher med oavgjort resultat på hemmaplan så suktar grabbarna rejält efter att få sjunga segersång i omklädningsrummet.

IFK Värnamo – Trelleborgs FF
Matchstart: 19.00
Biljetter köper ni på Tages Tobak eller genom att klicka här.