Inför Trelleborgsmatchen

1_NIC8133

4 dagar kvar till seriestart borta mot Trelleborgs FF. Förra året vann Trelleborg sin serie storstilat med 21 matcher i rad utan förlust, vi kom 10:a i Superettan med mersmak.
Senaste sejouren för Trelleborg i Superettan var 2012, summeringen från de året är två segrar för IFK Värnamo. Hemma vann vi med 3-0 och borta var vi ofina nog att åka hem med en 2-1 seger. Men det var då det, nu är det en ny säsong och nya förutsättningar. Trelleborg har inför 2016 förstärkt sitt lag på en del positioner, mest namnkunniga nyförvärvet är Marcus Prode som kommer från Allsvenska Örebro SK. En annan kille vi alla känner väl är Alexander Blomqvist som 2015 spelade samtliga matcher för oss.

I IFK-lägret har det också hänt saker. Från truppen 2015 har 9 spelare lämnat och 8 nya har tillkommit. Min högst personliga åsikt är att vi i år, med hjälp av våra nyförvärv, spelar en mycket mer rörlig och snabb fotboll.

Jag ställde några frågor till Peter “Kuno” Johansson inför matchen – Hej Kuno, hur är läget i vår trupp inför Trelleborgsmatchen?
– Hej Nico, det är glädjande att svara dig att alla i truppen är i full träning, det blir en angenäm uppgift när laget skall tas ut. Kan också meddela att samtliga målvakter tränar för fullt.

– Ni tog hem Tobias Andersson som var utlånad till Gnosjö, varför?
– Det gjorde vi som en säkerhetsåtgärd efter Mjällbymatchen då Jonathan blev skadad och vi inte visste hur alvarlig skadan var.

– Har ni stenkoll på våra motståndare?
– Vi har mycket bra koll på dom tycker jag. Trelleborg är en mycket bra nykomling med en bra trupp. De har haft lite skador under försäsongen men gjort flera bra resultat.

– Dina tankar om matchen?
– Jag ser detta som en match av 30, vi går ut på plan för att vinna varje match. För mig är det prestationen på plan som är det viktigaste, kan vi fortsätta med vårt spel som i tidigare matcher kommer det att räcka långt. Jag vill se killarna gå ut med samma inställning och samma
prestationsvilja som i dom andra matcherna i år, det kommer att räcka långt är jag säker på.

– Vi har ju mött Trelleborg 2 gånger tidigare (2012) och vunnit båda mötena, har vi en fördel av det?
– Nej, det var då det och nu är nu. Det är nya förutsättningar och vi tittar inte på vad som varit, vi blickar framåt och ser fram emot 30 nya matcher mot duktiga motståndare.

– Tack Kuno för din tid och lycka till på måndag
– Tackar, vi ser alla fram emot detta, det är ju detta vi alla har väntat på och nu är vi äntligen framme vid seriestarten.

Vi pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis