Inför Varberg

Under söndagen går startskottet för en tuff period för herrarna. Inte mindre än 4 matcher ska laget hinna med att spela under 12 dagar, först ut: Varberg. 

Ja, det är verkligen dags för herrarna att bekänna färg. På 12 dagar står 12 poäng på spel. Ett tätare matchande väntar samtliga lag i Superettan och det kommer säkerligen att röra runt en hel del i tabellen.

Efter 2 raka förlustmatcher så är längtan efter en ny seger stor i laget och vi kan definitivt räkna med ett laddat lag som kliver ut på Finnvedsvallen på söndag. Inför matchen har laget fått över en veckas återhämtning från förgående match.

I fredags förra veckan fick herrarna bita i det sura äpplet i Göteborg. Trots ett stort spelövertag och en uppradning av högklassiga målchanser så var det GAIS som tog 3 poäng. Glädjande i matchen var att Melvin Frithzell återigen fick göra mål och har därmed gjort 2 mål på 3 matcher. En bra start för den unga forwarden som har fått ett ökat förtroende från coach Järdler.

Söndagens motståndare Varberg ligger hack i häl på Värnamo i tabellen. Samma antal poäng (9), samma målskillnad (+2) men 2 mål sämre gjorda framåt. De grönsvarta Hallänningarna kommer från en stabil 2-0 seger senast hemma mot Norrby. Thomas Boakye stod då för 1 utav målen och har totalt hitintills gjort 3 utav lagets 9 mål. Trollgubben från akademin Right to Dream Acadamy är att se upp med för Värnamoförsvaret och var redan förra året en av de bättre i Varberg.

Även forwaden Gabriel Altemark-Vanneryr och offensiva mittfältaren Elias Andersson är värda att nämna i Varbergs trupp. Den förstnämnde har återvänt till Varberg efter några års äventyr i GAIS och Ljungskile och är en tung pjäs i straffområdet. Var det gäller den unge Elias Andersson (född 96) så har han fått stort förtroende i Varberg under Jörgen Wålemark. Han gör i år sin tredje säsong i Varberg och har under hela perioden varit en viktig del i Varbergs speluppbyggnad. Helt klart något för Värnamos mittfält att bita i.

Thomas Boakye skriker av glädje efter sitt mål mot Norrby

 

Vi har goda minnen från förgående års möten med Varberg. På våren blev det en stabil seger i Varberg med 2-0 efter mål av Freddy Winsth och David Engström. Något som sedan följdes upp med 5-0 i Superettans sista omgång hemma på Finnvedsvallen. Nämnvärt är att i den matchen stod veckans nyförvärv, Gentrit Citataku, för 2 utav målen.

Några mål från Norrköpingsförvärvet kan vi dock inte räkna med imorgon. En del pappersexercis återstår fortfarande innan vi kan se Gentrit i den vitblåa dressen igen. Om han blir spelklar till onsdagens bortamatch mot Dalkurd återstår att se.

Gentrit i IFK-dressen i förra årets sista match på Finnvedsvallen

 

I skriven stund så genomgår laget den sista träningen och därmed är ingen trupp uttagen. Hur den ser ut och Järlders tankar inför matchen kan ni läsa om senare på hemsidan.
Väl mött på Finnvedsvallen imorgon söndag kl. 17.00!