Inför Varberg

På lördag är det dags att spela den 23:e omgången av Superettan. Våra vitblåa herrar åker denna gång till västkusten och möter Varbergs BoIS på Påskbergsvallen.

Det har varit 2 fina veckor hitintills för våra herrar. Segern mot Östers IF följdes i måndags upp med att Åtvidaberg besegrades på bortaplan med 3-1. I matchen mot Åtvidaberg så var Melvin Frithzell på målhumör och gjorde redan i matchens första minut 1-0, kvarten senare hade han även gjort 2-0 vilket bäddade väl för 3 goa poäng. Samtidigt så var Åtvidaberg långt ifrån ofarliga och utan en viss Tobias Andersson i målet hade resultatet säkerligen kunnat bli annorlunda.

Laget har i veckan laddat om batterierna och har siktet tydligt inställt på att ta en tredje raka seger mot 11:e placerade Varbergs BoIS.

Varberg har, lite som Värnamo, pendlat en hel del i sina prestationer. Segrar mot exempelvis GAIS med 7-1 och Degerfors med 4-0 har blandats med större förluster (Öster 5-2). Ja, att kolla på Varberg brukar allt som ofta vara målglatt i år; 35 mål har man gjort och 34 har man släppt in. Statistik som är ganska likt våra herrars som har gjort 35 mål och släppt in 31.

PC högst i nickduell mot Varbergsförsvaret i vårens match. På lördag saknas han tillsammans med Viktor Nilsson.

Lagets skyttekung är ingen mindre än den rutinerade Gabriel Altemark-Vanneryr som hitintills har gjort 9 mål för de grönsvarta. Dock har Gabriel saknats i truppen de 3 senaste matcherna på grund av skada, återstår att se om han är åter till lördagens match.

Varberg hade även 2 tyngre spelaretapp i sommarfönstret då mittfältsstrategen Elias Andersson lämnade för Allsvenska Sirius och back-lånet från IFK Göteborg, Billy Nordström, tackade även han för sig och återvände till Kamratgården i Göteborg.

Elias Andersson till vänster på bilden. 

Lördagens match är den 23:e i årets upplaga av Superettan och sett över alla i år de 12:e mötet lagen i mellan. En maratontabell som Varberg leder med 4 segrar, 3 förluster och 4 oavgjorda, dock var det ett tag sedan man senast besegrade Värnamo, närmaste bestämt september 2015. På lördag satsar vi på att förlänga den sviten!

Järdler inför matchen:
”Jag förväntar mig en match där vi kommer att möta ett kompakt lag som prioriterar att ha sina spelare hemma på försvarssida om bollen och jobba därifrån. Det kommer krävas högt bolltempo, många löpningar och bra timing i anfallsspelet för att bryta igenom dem.

I mötet i våras blev det 0-0, vår enda 0-0 match i år medans Varberg har spelat tre 0-0 matcher. Men det har också svängt mer om Varberg i år än tidigare, de gjorde 7-1 på GAIS och 4-0 på Degerfors men har förlorat med 3-5 mot FFF och 2-5 mot Öster så det är lite svårt att veta var man har dem i år.

Vi åker dit med bra känslor och självförtroende. Vi har två raka segrar och en bra känsla i gruppen och bra tryck på träningsplanen. Förutom avstängda Viktor och PC har vi en frisk och hel trupp.”

Christian Järdler och David Roufpanah har tagit ut följande trupp:
MV: Tobias Andersson, Pilip Vaitsiakhovich
Backlinje: Oskar Dahlström, Fredrik Lundgren, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Johan Andersson
Mittfält: Archford Gutu, Albin Seger, Liridon Silka, Otto Eriksson, Gentrit Citaku, Petar Petrovic, Simon Nilsson, Oscar Johansson
Forwards: Melvin Frithzell, Paulo Marcelo, Masanobu Egawa

MISSA INTE!
Kamrattolvan arrangerar bussresa till Varberg. Stötta grabbarna på plats! Klicka här & läs mer.

 

⚽️ Varbergs BoIS FC

⌚️ Lördag 9 september | kl. 16.00

? Påskbergsvallen

? Superettan omgång 23

http://event.webbiljett.se/varbergsbois/step/chooseEvent_Sorting.aspx

? TV4 Sport

Avstängda spelare:
IFK Värnamo: Pär Cederqvist, Viktor Nilsson
Varberg: Joakim Lindner