Ivan poängräddare mot Åtvidaberg

Alltså, jag är lite frustrerad! Ännu en gång är vi det bästa laget, ännu en gång skapar vi så mycket chanser att man skulle kunna bygga en väg härifrån och till Kärda, men mål, det gör vi inte.

Åtvidaberg satte högsta fart från första sekund, och i ärlighetens namn hade de snaran om halsen på oss under de första 13 minuterna. Vi kom ingenstans, gästerna stressade oss sönder och samman.


Sakta men säkert lossade vi repet, efter minut 17 var det spel mot ett mål och det var inte vårt mål. Chans på chans skapades utan att förvaltas, inlägg på inlägg matades in i gästernas box utan att ett enda kunde tas tillvara. När det var ca 10 minuter kvar gick gästerna mer eller mindre på knäna, deras bänk skrek ut tills sina spelare ”håll ihop det gubbar, det är 10 kvar till vila”, ja ni förstår, vi styrde och ställde på plan och gästerna fick jaga.

Andra halvlek började som den första slutade, dominans från vår sida.
Men i fotboll räcker det inte med att dominera, man måste förvalta något av alla lägen man får eller så blir man hårt straffad av en snedspark.
Och historien upprepade sig, i minut 73 kom en sådan snedspark, och jag menar verkligen snedspark, den gode Oskar Stejdahl hos gästerna hade ryggen halvt mot mål, bollen kom in till honom, han klipper till, träffar bollen så illa att det blir en lobb i krysset bakom honom, helt sjukt!
Men vi ger aldrig upp, istället höjde vi tempot ännu mer, vi fortsatte mata inlägg och vi fortsatte skapa lägen, men vi är fortfarande alldeles för ängsliga framför mål. Istället för att lossa kanonen letar vi efter någon som vi tror har bättre läge och så rinner det hela ut i sanden, skjut för bövelen skjut! Är du i skottsektorn har du det bästa läget, så är det bara.

Kvitteringen skulle dock komma, vårt hårda jobb gav till slut utdelning. På ett perfekt inlägg från Freddy till höger hamnade bollen till slut hos debutanten Ivan, han tvekade inte utan klippte till, bollen träffade ett ben och så var målvakten borta. Det är därför jag menar att man skall vara mer ego och skjuta i skottsektorn, den kan ju ta på någon.
Vi var dock inte nöjda med oavgjort utan trampade på, vi ville vinna, vi ville väldigt gärna vinna.
Läget kom också, klockan tickade upp till 92,16 när bollen damp ner (med hög studs) framför Bebben 6m från mål, målvakten rusar ut mot Bebben, Bebben väljer att ta bollen på uppstuds och försöka lobba, det var grymt att stå där vid stolpen och se bollen segla 10cm över ribban, vi var ju så värda detta mål, men fotboll bryr sig inte om du är värd ett mål eller inte.
Det var en bra match i vilket fall som, vi var tillbaka i form och vårt spel satt där igen, undantaget 13 minuter i första halvlek.

En mycket tråkig incident hände i början av andra halvlek, Danne Ask fick en svår skada på sin fot igen o går nu med gips, hur länge han blir borta vet jag ännu inte, mycket tråkigt då Danne verkligen var på gång nu.

Tränare Thern var nöjd med allt utom med resultatet, ja, jo, han var kanske inte så nöjd med alla inlägg heller, man hade kommit överens om att inte sätta inläggen på första ytan där gästerna är mycket starka utan sätta bollen på ytan bakom, det var lite för många bollar som hamnade vid första stolpen enligt tränare Thern.

Fakta:
IFK Värnamo – Åtvidabergs FF 1-1 (0-0)
0-1 efter 72,06 Oskar Stejdahl
1-1 efter 86,32 Ivan Andonovski, assist Freddy Winsth
Avslut totalt: 13-8 (7-3)
Avslut på mål: 5-5 (4-2)
Frisparkar: 8-14 (5-4)
Hörnor: 5-2 (5-1)
Varningar: 1-0 Tyler Lissette IFK
Publik: 585

Startelvan:
Mogge (mv), Freddy, Tyler, Francis, Viktor (84)
Alex (72), Danne (51), Charlie, Robin, Ivan & Paulo
Ersättare:
Pilip (mv), Aldin, Benjamin (84), Isse (51), Erick, Kevin, Bebben (72)

Nu blickar fram mot morgondagen och kvalmatchen in till Svenska Cupen.
Vi åker västerut men inte så långt, vi åker och landar i Gnosjö.
Vi har blivit lottade att möta vår bästa granne Gnosjö IF och det skall bli väldigt roligt, jag hoppas att ni tar er dit för att heja fram laget. Matchstart 18,30 (observera tiden)

Sedan är det söndag som gäller och match hemma mot serietvåan Landskrona BoIS, skall årets första hemmaseger komma då? Jag tror på det, jag hoppas på det, jag önskar det, så de så!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis