Kaptenerna förlänger!

Det står nu klart att Pär Cederqvist och Freddy Winsth förlänger med IFK Värnamo i ytterligare 1 respektive 2 år.

Pär Cederqvist återvände 2013 till moderklubben IFK Värnamo och genomför i år sin 5:e säsong för klubben i Superettan. Den 37 år gamla ”PC” har i år hunnit med 9 mål för klubben och totalt har han gjort hela 127 mål över 14 säsonger i Superettan. Pär har under året tagit över rollen som kapten efter Martin Claesson och växt ytterligare som ledargestalt i laget.

Pär Cederqvist

Freddy Winsth, även han med IFK Värnamo som moderklubb, har varit med på hela IFK Värnamos resa i Superettan och gör i år sin 10:e säsong för klubben. En riktig trotjänare som aldrig representerat någon annan klubb än IFK Värnamo, totalt har Freddy medverkat i 169 matcher för klubben i Superettan. Precis som Pär är Freddy en viktig ledare i laget och dessutom vice-kapten.

Freddy Winsth

Sportchef Thomas Lundqvist:
”Känns mycket bra att redan nu förlänga med 2 av våra stora trotjänare. Pär och Freddy har under året spelat en viktig roll i laget. Då syftar jag inte bara till deras egna spel på planen utan även i form av att vara en ledargestalt i gruppen. Dom föregår alltid med ett gott exempel och är otroligt duktiga på att få nya spelare att trivas i klubben.

Pär Cederqvist nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2018 och blir därmed hans 15 säsongen i Superettan. Han har en fantastisk meritlista med hitintills 127 mål gjorda i Superettan. En ynnest att få behålla en spelare av den karaktären samtidigt som man kan känna en stolthet över att PC väljer att fortsätta ytterligare 1 år i moderklubben.

Freddy Winsth, som i år fyllt 27, har växt ut till en viktig ledargestalt i laget. Han har tagit en stor roll i att få alla att trivas och har på plan växt som spelare varje år. Det syns tydligt i hans spel att han har utvecklats och blivit en erfaren spelare på den här nivån. Jag tror att Freddy har ytterligare kliv att kunna ta och jag ser framemot att se det under de kommande 2 åren.

En glädjens torsdag att få Pär och Freddy klara för fortsatt spel i klubben. De ger oss en god känsla inför vårt fortsatta arbete med kommande års trupp.”