Krigarpoäng för Herrarna

För matchen mot Tvååkers IF blev allt annat än en dans på rosor.
Vi inledde matchen darrig och vi hade inget spring i benen och så kom utvisningen på vår målvakt Pilip i minut 14 och det drog ner oss ännu mer. Ett obeslutsamt spel i försvaret gav gästernas forward fritt fram mot mål, Pilip kom ut men åkte på en dragning, fällningen av forwarden var inget att säga om likaså det röda kortet, tur i oturen var att fällningen var utanför straffområdet så det blev bara en resultatlös frispark.
Ersättare Morgan Hellman fick hastigt och lustigt snabbt ta på sig tröjan och hoppa mellan stolparna, samtidigt var vi tvungna att offra en kant för att få in Morgan, det fick denna gång bli på bekostnad av Alex.

Tvååker som föra året tillhörde absoluta toppen på division 1 och slutade till sist på en mycket hedrande tredjeplats visade att de även i år vill ha med toppen att göra, de kom inte till Finnvedsvallen för att gneta till sig en poäng, det kom till oss för att vinna.
Det var som sagt var stiltje fram till utvisningen, efter det så tog det fart på riktigt.
Gästerna tog tag i spelet deras långa bollar bakom vår baklinje hitta fram gång på gång, därför var det många som blev överraskade att vi tog ledningen i minut 22.
På en perfekt slagen hörna av Mattias dök Charlie upp från ingenstans och skarvade bollen förbi en chanslös målvakt, oförtjänt men likväl underbart!

7 minuter senare kom kvitteringen som ett brev på posten, skott mot nyss inbytte Morgan i mål, räddning av ”Mogge” men returen rakade gästernas Alex Berggren in i öppet mål, men vart var vårt försvar?
På övertid fick gästerna även in ett ledningsmål, återigen var vi inte tillräckligt resoluta och blev hårt straffade direkt, målskytt Albin Winbo.

Till andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag, nu fanns springet i benen där, nu fans viljan och krigarinstinkten där, vi skulle sälja oss dyrt.
Trots en man mer fick inte gästerna diktera matchen som de gjorde i första halvlek, nu fick de istället försvara sig mot vår giftiga kontringar.
På just en sådan kom också kvitteringen, Roman Tello showade lite på sin kant och slog ett klockrent inlägg, där kom Paulo, måltjuv som han är, perfekt i löpning och tajming och nickade enkelt bollen i mål.
I slutet var det närmare 3-2 till oss än till gästerna men några fler mål blev det inte. Som matchen utvecklade sig, framförallt i första halvlek där gästerna även hade ett skott i stolpen, så förlorade vi inte två poäng, vi vann ett, ingen hade protesterat om Tvååker hade gått till halvtidsvila med 2-3 mål ledning, så ärliga måste vi vara.

På presskonferensen efter matchen var gästernas tränar besviken på att de inte förvaltat sina chanser i första halvlek men nöjd till slut med att de fick med sig en poäng. Han sa att de visste om att IFK är ett mycket bra och spelande lag, men nu fick de en gratischans i och med utvisningen men kunde inte förvalta den.
Tränare Thern o sin sida var mycket nöjd med poängen, han var nöjd med killarnas vilja att aldrig ge sig men han var allt annat än nöjd med hur laget startade matchen. Han tyckte att killarna ställde till det för sig själva när man inte tog jobbet, man måste ta löpningar, man måste springa, även om man inte alltid får bollen så skapar man ytor åt sina medspelare, det var för dåligt med den saken under första halvlek tyckte Thern. Men laget visade stor moral med hur de spelade i andra.

Fakta:
IFK Värnamo – Tvååkers IF 2 – 2 (1 – 2)
1-0 efter 21,11 Charlie Venderhall, assist Mattias Almeida (hörna)
1-1 efter 28,05 Alex Berggren
1-2 efter 45,45 Albin Winbo
2-2 efter 71,09 Paulo Marcelo, assist Roman Tello
Avslut totalt: 5-12 (3-6)
Avslut på mål: 5-6 (3-4)
Avslut i virket: 0-1
Frisparkar: 10-11 (6-5)
Hörnor: 5-5 (4-1)
Gula kort: 1-1 Danne Ask IFK, Albin Winbo TIF
Röda kort: 1-0 Pilip Vaitsiakhovich IFK
Publik: 764

Startelvan:
Pilip V (mv), Freddy W, Francis, Tyler, Viktor L
Mattias A (80), Erick B (46), Charlie V, Danne A, Alex (14) & Paulo
Ersättare:
Morgan H (mv) (14), Ivan A, Alfred A, Filip S, Kevin S, Bebben (80) & Roman T (46)

Nu lägger vi denna match bakom oss och laddar inför Skåneresan på lördag och matchen mot svåra Lunds BK. Lund en poäng mer än oss just nu, det kommer att bli en bra och tajt match på lördag.
Har du inget för dig så ta en tur till sköna Skåne och vackra staden Lund, matchstart 14:00 på Klostergården IP.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis