Krossen på Vallen

För det är precis vad det var i matchen mot gästande Syrianska FC på Finnvedsvallen igår, och skall man vara riktigt ärlig så var det några mål för lite.
Det var en urladdning som heter duga och ingen skulle säga att det var orättvist om vi vunnit med tvåsiffrigt, för lägen, det hade vi i mängder.

Fösta halvlek var kanske den bästa vi spelat i år, gästerna jagade förtvivlat och försökte fånga in oss men vi var för snabba, för rörliga och för bra för det. Vid ett tillfälle räknade jag till 16 passningar i rad och när hände det sist?

Redan i minut 1 kunde det ha blivit mål när Petar kom i ett bra läge, hans sulfint lurade dock inte bara motståndaren utan även honom själv.
Lite senare kom nästa jättechans när Oscar i ett bra läge nickade förbi gästernas målvakt, den bollen tog dock i stolproten och ut.
Men Oscar skulle komma med i målprotokollet denna kväll, i minut 26 kom 1-0, Liridon slår en snabb boll till Paolo som lätt vickar bollen till en framrusande Oscar, han i sin tur vickar lika snyggt förbi en utrusande målvakt.

Oscar nickar in 2-0

Oscar var inte nöjd med det, han vill mer, han kunde mer och mer skulle det bli. I minut 37, återigen efter ett fantastiskt spel, hamnade bollen hos trollkarlen Simon som med årets läckraste yttersida, världsklass på den, lyfte in bollen till Oscar, han satte pannan till och bollen for stenhårt i mål och 2-0 var ett faktum. Vi skapade en handfull med bra lägen till men några fler mål blev det inte.

Egawa Masanobu för er som inte vet vem det är

Direkt av andra halvlek gjorde gästerna två byten, det gav dom energi. Samtidigt blev vi lite bekväma och plötsligt ville alla i laget göra mål. Det gav ytor för gästerna att komma till avslut och på just ett sådant reducerade dom snyggt till 2-1 med en vacker nick förbi Tobbe, detta i minut 53, målskytt Mattias Mete.
Det blev en liten väckarklocka för killarna som snabbt samlade ihop sig och tog tag i matchen igen.
Syrianska skapade faktiskt ett riktigt bra läge till för kvittering men då visade Tobbe sin klass igen.
I minut 60 gick rullgardinen ner för gästerna, på en hörna från höger av Petar höll sig den evigt unge PC framme och på volley slog in bollen i mål. Endast 6 minuter senare gjorde samme yngling även 4-1, också det på en hörna från höger.

En nöjd PC efter sin andra mål

Sju minuter senare ringde målklockan igen, Petar som haft ett par riktigt bra lägen innan men inte lyckats fick nu sitt älsklingsläge, ensam med målvakten från höger chippade han retfullt enkelt in bollen i mål.
Nästa mål skulle dock dröja, inte för att vi inte skapade chanser, för det gjorde vi, det krävdes nästan en kulram för att hålla reda på alla men vi lyckades inte överlista gästernas målvakt, inte förens i minut 92. Då var det dags för vår japanske stjärna Egawa att komma med i målprotokollet, hans första mål i Superettan för den delen. På en perfekt passning från Albin blev Egawa helt friställd och med en enkel vänster bredsida satte han bollen i bortre burgaveln. Egawa hade ett likadant läge några minuter tidigare men den gången räddade målvakten hans skott.

Petar hade en egen show igår

På presskonferensen efteråt, finns att återse på FB för den som vill, sa gästernas tränare att dom kom till Värnamo för att vinna, dom skulle bara hålla 0-0 i första halvlek för att sen avgöra i andra. Men idag var det en omöjlighet då Värnamo för alldeles för bra, han tyckte att Värnamo vann rättvist och att siffrorna speglade matchen rätt bra.
Coach Järdler sa att detta var hans 73:e Superettanmatch och att han aldrig tidigare varit med om att vara så överlägsen en motståndare som IFK var i första halvlek.
Han erkände att spelet dom första 10 i andra halvlek inte var så bra men att han är nöjd och stolt hur laget tog sig samman snabbt efter gästernas reducering.
Coach Järdler var nöjd med hela laget och rosade samtliga killar.

Fakta:
IFK Värnamo – Syrianska FC 6-1 (2-0)
1-0 minut 26 Oscar Johansson, assist Paolo Marcelo
2-0 minut 37 Oscar Johansson, assist Simon Nilsson (med årets läckraste yttersida)
2-1 minut 53 Mattias Mete, assist Ihab Naser
3-1 minut 60 PC, assist Petar Petrovic
4-1 minut 66 PC, assist Paolo Marcelo
5-1 minut 68 Petar Petrovic, assist PC
6-1 minut 92 Egawa Masanobu, assist Albin Seger

Avslut: 19-13
Avslut på mål: 10-7
Avslut i virket: 1-0
Frisparkar: 9-8
Hörnor: 9-7
Varningar: 1-2 Victor Nilsson IFK, Moustafa Zeidan och Kamal Mustafa SFC
Publik på ett vinterkallt Finnvedsvallen: 743

Laget:
Tobbe (MV), Victor, Tyler, Fredrik, Freddy
Oscar (83), Simon (78), Liridon, Petar
Paolo (72) & PC

Ersättare:
Pilip (MV), Johan, Albin (83), Gutu (78), Egawa (72), Genta, Melvin

Två matcher kvar av årets serie, Norrby i Borås kommande måndag och Örgryte hemma lördagen därpå.
Nu gäller det för killarna att visa att vi kan hålla ihop detta och fortsätta vår vandring uppåt, men det gäller även för oss supportrar att visa att vi finns där för dom hela vägen.
Jag skall åka till Borås på måndag, skall du?

Vid pennan och bakom kameran en stelfrusen:
Nico Eremidis