Livsviktig poäng för Herrarna

Det bjöds på en mycket bra fotbollsmatch igår på Finnvedsvallen mot topplaget, i mina ögon seriens bästa lag, Athletic Eskilstuna FC.
Det var två disciplinerade lag som tog ut varandra och därför slutade matchen och också helt rättvist 0-0. Vi visade återigen att vi kan matcha vilket lag som helst i serien och vi gjorde det med högburet huvud igår.

Första 30 minuterna var så jämna att det nästa var tråkigt att titta på, båda försvaren hade bommat igen och ingen anfallare tilläts komma över bron.
Första riktiga chans var gästernas, men Jocke stod säkert i mål och avvärjde perfekt.
Men halvlekens två bästa chanser var våra, först hade PC ett gyllene läge men hans bredsida gick strax utanför, sen spelade Abdu, efter en sprint på 75 meter, Claudio helt fri men Claudios bredsida gick även den strax utanför.
Halvleken var spelmässigt jämn med ett litet bollövertag för våra gäster.

Andra halvlek blev ännu jämnare, men fortfarande var det ont om bra chanser, båda lagen stängde löpytorna för varandra, dock blev vi mer bekväma och hade boll minst lika mycket som våra gäster.
Även i denna halvlek kom första chansen för AFC, även denna gång stod Jocke 100 % rätt och hade inga som helst problem med avslutet.
Men det bästa av det bästa, dessutom en dubbelchans, hade vi i minut 86, Abdu kom in perfekt i gästernas straffområde, spelade snett inåt till PC som fick en halvträff på bollen, den går förbi målvakten med en försvarare slänger sig och blockar bollbanan, bollen rullar ut mot straffpunkten och där kommer Alle, ha klipper till direkt men får inte heller han en ren träff på bollen, återigen letar bollen sig förbi en sprattlande målvakt men bakom honom står en annan försvarare och skickar bollen till månen och tillbaka igen.

Med lite flyt där och alla poängen hade stannat i Värnamo, men det lila flytet hade vi inte igår.
Vi skall inte klaga, vi vände den negativa trenden med två uddamålsförluster i rad till att ta poäng igen och det mot ett ruggigt bra och välorganiserat AFC.
På presskonferensen efter matchen var båda lagens tränare rörande överens om att det hade varit en jämn, bra och välspelad match och att slutresultatet också speglade matchen.
Roar tyckte också att killarna hade spelat vuxet och moget, han sa också att det hade ”suttit mumma” om vi gjort mål i minut 86.

Fakta:
IFK Värnamo – Athletic Eskilstuna FC 0-0 (0-0)
Avslut: 7-6 (3-2)
Avslut på mål: 2-3 (0-1)
Frisparkar: 12-9 (7-7)
Hörnor: 3-5 (1-2)
Varningar: 0-1 Anel Rashkaj AFC
Publik: 702

Startelvan:
Jocke W (mv), Nethinio, Claudio, Tyler, Freddy W
Viktor E, AJ, Paolo (81), Rasmus (78), Abdu (87) & PC
Ersättare:
Tobbe A (mv), Gama (81), Axel W (87), Alle H (78), Aldin B, Pedja, Isse I

Nu lägger vi denna superviktiga poäng till samlingen och börjar blicka framåt mot lördag, för då åker vi till härliga västkusten och vackra Örjans Vall för match mot stadens stolthet Halmstad BK, matchstart 15:00, du hänger väl med eller hur?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis