Lysande insatts och vinst

Mot svårspelade och tekniska topplaget Dalkurd vann herrarna våromgångens sista match med 1-0.
En match där killarna visade en hög moral och en enorm arbetsinsats, många var säkert lite oroliga hur laget skulle stå sig efter förlusten i Halmstad förra veckan, svaret blev vinst direkt mot ett av topplagen i serien.

Freddy Winsth utsedd till matchen lirare med all rätt

Freddy Winsth utsedd till matchen lirare med all rätt

Årets upplaga av IFK är något att beundra och samtidigt förundras lite över, man vinner stort men behåller fötterna på jorden, man förlorar stor men faller inte igenom som ett korthus utan kommer på fötter direkt matchen efter, årets IFK är kort och gott ett väldigt harmoniskt och stabilt lag.
O så till matchen då, första chansen och ingen dåligt sådan stod gästerna för redan i minut 3, det var en dubbelchans där man avslutade med att skjuta utanför från nära håll. Sen tog IFK över chansmässigt och delvis också spelmässigt och skapade 4 mycket bra lägen på 20 minuter, tyvärr ville det sig inte framför mål.

Ytters nära, men en bra räddning

Ytters nära, men en bra räddning

Även om Dalkurd hade mycket boll var det IFK som stod för de flesta och klaraste chanserna, men gästerna skulle få den bästa chansen att ta ledningen, på en högst tvivelaktigt dömd straff. Men detta var IFKs dag och Jonathan skulle hålla sin nolla intakt, den åttonde nollan på 15 matcher, för straffen slog gästernas Diego Montiel i ribban och ut.

Jonathan Rasheed gick åt rätt håll

Jonathan Rasheed gick åt rätt håll

 

Men bollen träffade ribban

Men bollen träffade ribban

Det råder inga tvivel om vem som var gladast att det inte blev mål..eller?

Det råder inga tvivel om vem som var gladast att det inte blev mål..eller?

IFK fortsatte i andra halvlek med att kontrollera händelserna på plan, försvarsmässigt var det nästintill klanderfritt denna afton, man släppte inte till mycket utan gästerna fick avlossa sina skott från håll och sådant vållar inte Jonathan några som helst problem.
Och även i denna halvlek skapade IFK 5-6 jättelägen att ta ledningen, men gästerna hade en burväktare vid namn Frank Pettersson som verkligen fick göra skäl för lönen denna gång.

PC en slitvarg matchen igenom

PC en slitvarg matchen igenom

Duellerna var många och ibland väldigt tuffa på den hala och tungsprungna planen, oftast var det IFK som gick segrande ur dessa närkamper. Med 10 minuter kvar och när de flesta trodde att matchen skulle bli mållös, inklusive jag själv, ja då hände allt på en gång. I minut 80, ett bra inlägg som vi bränner utanför, i minut 81 ännu ett bra inlägg från höger, PC krigar i straffområdet som alltid får fram en tå eller om det var med pannan, och får fram bollen till en helt fristående Oscar Johansson. Han gör processen kort och dundrar in bollen under en utrusande målvakt. Och där står jag och har precis börjat packa ner min kamera…inte så smart och kommer aldrig att ske igen.

Mitt i högen skall det finnas en kille vid namn Oscar Johansson, en matchvinnare idag

Mitt i högen skall det finnas en kille vid namn Oscar Johansson, en matchvinnare idag

Efter ledningsmålet öppnade sig matchen helt och chanserna radades upp på löpande band, eller vad sägs om detta:
Minut 84, hörna Dalkurd som vi får undan
Minut 87, Jebali får iväg en kanon som målvakten med en benparad lyckas styra undan
Minut 89, Jebali igen med ännu en kanon som träffar huvudet på en back och går till hörna

1_NIC1527

Den hade suttit om inte den träffat hans skalle

Minut 92, gästerna får två hörnor i rad men vi lyckas hålla undan.
Som vanligt spännande in i det sista, detta var en mycket bra match där båda lagen ville spela fotboll och båda gick in för att vinna.

På presskonferensen efter matchen sa Poya Asbaghi, Dalkurds tränare, att de visste att detta skulle bli en mycket svår match men att de kanske inte hade förväntat sig att både PC och Jebali skulle ställa till så mycket besvär för deras backlinje. Han erkände och att IFK var mycket bättre sista  tredjedelen på plan än vad hans killar var.
Jörgen Pettersson i IFK tyckte att laget vann rättvist, skapade flest klara chanser och kunde/borde ha avgjort matchen tidigare. Jörgen var lyrisk över försvarsinsatsen och det enorma grovjobbet PC och Jebali hade gjort.
Jörgen var däremot väldigt besviken på att fler inte kommer på matcherna.
Det är beklagligt att endast 1000 personer kommer för att se en toppmatch i Superettan, det kommer att ta många många år innan vi får hit en spelare av Issams kaliber, det är synd om dem som inte kommer som missar honom men det är också synd om dem som är här och för alla spelare, det skulle ha höjt stämningen avsevärt om det varit 1000 personer till på läktarna, avslutade Jörgen.
Och han har såklart helt rätt, IFK har legat i topp på serien sen fjärde omgången men publiken kommer inte för att se laget, vad är det för fel? Vad gör vi för fel? Varför stöttar inte fler bygdens lag?
Har ni svar på någon av frågorna ovan är ni välkomna att kontakta oss, kan vi så skall vi göra allt i vår makt för att tillgodose det som saknas. För något måste det ju vara då bra spel och en topplacering inte är nog för att få er till Finnvedsvallen.

Nog om detta, nu till lite fakta:
IFK Värnamo – Dalkurd 1-0 (0-0)
Frisparkar: 9-11
Avslut: 10-6
Avslut på mål: 5-1 varav en i virket av gästerna
Varningar: 2-4 (Johan Svahn och PC, IFK) (Djuric, Randelovic och Ekblad, Dalkurd)
Publik: 1062

IFKs lag denna afton:
Jonathan Rasheed
Victor Nilsson, David Engström, Johan Andersson, Freddy Winsth
Oscar Johansson, Otto Eriksson, Johans Svahn, Simon Nilsson
PC & Issam Jebali

Ersättare:
Filip Eriksson (mv), Adnan Kulovac, Henke Widén, Victor Palmquist, Peter Jul Nielsen, Elvis Dani, Ellis Culum

Jag tackar för denna våren och hoppas vi ses och hörs till hösten igen
Jag önskar er alla en fantastiskt fin sommar!
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis