Mållöst mot Sylvia

I den fjärde träningsmatchen 2021 tog IFK emot Idrottsföreningen Sylvia från Norrköping på Bollagårdens konstgräs i Forsheda. Norrköpingsklubben – som bildades 1922, döpt efter en okänd kvinna i Östgötametropolen – kom 2020 på en hedrande femte plats i Ettan Norra.

IFK ställde upp med nästan identiskt lag som förra helgen, i vart fall offensivt. I målet ersatte Pilip Vaitsiakhovic Filip Eriksson och på vänsterbacken återfanns Freddy Winsth i stället för Francis de Vries. Victor Eriksson, Bernardo Vilar och Albin Sundgren utgjorde resterande fyrbackslinje. På mittfältet Eric Brendon, Abdussalam Magashy och William Kenndal. Längs fram Edvin Becirovic, Michael Kargbo och Oscar Johansson

I IF Sylvia, på en mittbacksposition, huserade Andreas Hadenius, som representerade IFK 2012.

Andreas och hans kollegor var ordentligt tillbakatryckta den första kvarten, då IFK – till skillnad mot förra lördagens match mot Trelleborg – inledde i ett högt tempo. Redan efter tre minuter kom Edvin Becirovic fri med Sylviamålvakten, som kunde rädda till hörna. Efter åtta minuter fixade IFK en dubbelhörna utan resultat och några minuter senare var Edvin Becirovic framme igen, men målvakten kunde rädda.

Efter dryga kvarten fick hemmalaget en frispark till höger och de flesta förväntade sig ett inlägg i boxen, men lagkaptenen Freddy Winsth sköt direkt, dock i stolpens utsida.

Någon av dessa chanser kunde – och kanske borde – ha resulterat i ett eller ett par ledningsmål, men den rätta skärpan i avsluten och avgörande passningarna saknades. I stället åt sig gästerna in i matchen alltmer och hade ett flertal fina intentioner och farliga avslut.

I den andra halvleken tog IFK över mer av spelet och Pilip Vaitsiakhovic i målet fick stå och frysa större delen av halvleken. IFK-anfallen avlöste varandra och inte minst högerbacken Albin Sundgren kom fint på överlappningar och med djupledslöpningar i luckorna i Sylviaförsvaret, men inspelen blev resultatlösa.

Matchen slutade 0–0 och sett över nittio minuter borde IFK ha avgått med segern.

Försvarsmässigt är insatsen tämligen prickfri. På mittfältet var Eric Brendon, med sin fina bollbehandling, en fröjd att se och även Lindomeförvärvet William Kenndal visade prov på fin rörlighet och förnämlig bollvård.

Vi väntar dock på att målskyttet ska lossna och kanske är nye brassen Wendersson den som förlöser IFK-anfallet. Ny chans nästa lördag, då Kamraterna tar sig an Superettankollegan Östers IF på bortaplan.

Text: Ola Fälth