Måltorkan är över för PC

PC går upp, får en kanonträff med pannan

PC går upp, får en kanonträff med pannan

Och bollen seglar in i krysset

Och bollen seglar in i krysset

Assyriska kom till vallen fulla av revansch efter 4 raka förluster, IFK Värnamo var ofina nog att skicka hem stockholmarna med den 5 förlusten i bagaget.
1160 glada, förresten jag ändrar mig, ca 1100 lyckliga IFK-supportar fick se ett taggat, inspirerat och effektivt IFK ta tre nya friska poäng, mindre glada var supportrarna från Södertälje, men jag skall ge dem en eloge för att de sjöng och hejade matchen igenom.
Det var annars en jämn inledning, dock skulle IFK snart visa att man behärskar snabba  omställningar betydligt bättre än gästerna.

1_NIC9180

Oscar Johansson en krigare matchen igenom

Efter 15 minuter hade vi redan skapat 4 vassa chanser via snabba omställningar, men gästernas duktiga målvakt Robin Malmkvist stod i vägen. Det var tuffa och ärliga närkamper och killarna stod stadigt, det var högt tempo och bra spel. I minut 40 kom så ledningsmålet, vi vinner boll högt upp på plan, bollen går ut till Victor Nilsson, han avancerar några meter och drar in ett stenhårt inlägg. Och där kommer, som så många gånger förr, en för dagen stekhet Per PC Cederqvist. Som så många gånger förr är PC både först och högst på bollen, får en klockren träff med pannan och bollen seglar in i krysset. PC hade ett liknande läge några minuter tidigare, och från närmare håll, men den gången gjorde gästernas målvakt en ruskigt bra räddning.

Jublande IFK:are efter 1-0

Jublande IFK:are efter 1-0

Andra halvlek var inte lika intensiv och välspelad som första, IFK bevakade sin ledning medans gästerna satsade allt framåt. Det innebar ett mer stressigt spel från gästerna och ett långsammare spel från IFK. Chanser saknades det dock inte, i och med att gästerna flyttat upp gav det stora luckor bakom deras försvar. Vid 4-5 gånger kom vi också igenom men utan att kunna förvalta något av alla lägen i mål.

1_NIC9250

Nära, men ändå inte

Sista 8-10 minuterna var det många som bet på naglarna, Assyriska satte allt på ett kort och matade in bollar bakom vårt försvar, men IFK är speciella i år, inte en gång darrade killarna på manschetten utan spelade lugnt och metodiskt ur sig situationerna.

Nära igen, men inget mål denna gången heller

Nära igen, men inget mål denna gången heller

Ännu en gång visade killarna upp en enorm moral och vilja, försvarsspelet sitter som en handske på handen och omställningarna är grymma, mitten jobbar kopiöst matchen igenom och är det svårt att fånga in PC och Issam Jebali.
Att fler inte kommer för att se årets upplaga av IFK tycker jag är jättetråkigt, detta lag kan slå vilket lag som helst och är värda att ses på plats.

Kuno efter matchen:
Denna match var vi lite rädda för, jag har sett Assyriska vid ett flertal tillfällen och dom är bra, mycket bra. Dom har dock haft lite otur i några av matcherna jag sett. Grabbarna gjorde en gedigen insatts idag och återigen höll vi nollan. Det är styrka det. Pc har hittat målet, även det glädjande. Moralen är hög i laget och alla ger allt för varandra. Återigen var vi noggranna med passningarna när vi vunnit boll, dom 2-3 första är direkt avgörande vid bollvinst om man skall vinna mark. Vi fick matchen precis dit vi ville och fick Assyriska att stressa med boll istället för att använda sin bollskicklighet.

Kung David Engström blev utsedd till matchen Lirare i IFK

Kung David Engström blev utsedd till matchen Lirare i IFK

Fakta:
IFK Värnamo – Assyriska FF 1-0 (1-0)
1-0 (39,37) Per Cederqvist, assist Victor Nilsson
Avslut totalt: 7-7
Avslut på mål: 5-6
Hörnor: 4-4
Frisparkar: 19-8
Varningar: 1-4, Peter Jul Nielsen – IFK, Kenny Pevey – AFF, Ken Fagerberg – AFF, Simon Strand – AFF och Mamadou Wague – AFF.
Publik: 1160
IFK:s startelva idag: Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, Freddy Winsth, David Engström, Peter Jul Nielsen, Johan Svahn (85), Oscar Johansson, Martin Claesson, Simon Nilsson (38), Issam Jebali och Per Cederqvist.
Avbytare: Johan Andersson (85), Tobbe Englund (38), Filip Eriksson Mv, Ellis Culum, Henke Widén, och Yves Nkuru.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis