Matchen mot GAIS flyttas

Som ni säkerligen har uppmärksammat så har den segdragna vintern skapat en hel del bekymmer för starten av Allsvenskan och Superettan. Flertalet arenor har haft stora bekymmer med att ha en spelduglig plan till premiäromgångarna, vilket även är fallet i Värnamo.

Under onsdagen meddelade Värnamo Kommun att Finnvedsvallen inte kommer att vara i speldugligt skick till den tänkta hemmapremiären 10 april. IFK Värnamo har sedan tidigare lämnat en önskan till GAIS om att senarelägga speldag för matchen vilket GAIS nekade under lördagen den 31 mars (läs deras skrivelse: http://www.gais.se/ifk-varnamo-gais-spelas-den-10-april/).

Detta innebär att kommande veckans match mot GAIS kommer att flyttas från Finnvedsvallen till Borås Arena och även byta speldag till onsdagen den 11 april kl. 19.00.

IFK Värnamo kommer att arrangera bussresor till matchen från Värnamo. Bokning av biljetter till så väl matchen som till bussresan kommer att ske via ifkvarnamo.ebiljett.nu. Det går även bra att köpa genom att ringa vårt kansli på 0370 – 142 38. Ambitionen är att öppna försäljningen under eftermiddagen torsdag 5 april. Mer information om biljettförsäljning och bussresa kommer i separat nyhet på vår hemsida. UPPDATERAD: Nu ligger info ute om bussresa och priser. Klicka här.

Ordförande Kaj Larsson om situationen:
”Det är med sorg i hjärtat jag måste meddela att vi ej kan spela vår hemmapremiär mot GAIS på Finnvedsvallen. Värnamo Kommun och IFK Värnamo har gjort det yttersta för att kunna spela på utsatt tid. Vi har vädjat till GAIS om att flytta matchen till ett senare datum men ej fått något gehör för detta.

Helsingborg och Sundsvall har agerat rakryggat och förstår problemet som har uppstått och är kollegiala med SEFs anmodan. Självfallet låg mina förhoppningar till att GAIS skulle agera likvärdigt och att det skulle vara en ren formalitet att flytta fram matchen till ett senare datum, men ej.

Det är bara de tre poängen det handlar om, ej fair play, sportslighet, ekonomi eller andra mjuka parametrar.

Vi kommer göra vårt yttersta för att erbjuda alla våra supportrar att ta sig till Borås för en rimlig kostnad och hoppas på en god uppslutning på Borås Arena. Tillsammans mot 3 poäng!”


För ytterligare frågor kontakta:

Kaj Larsson på telefon 070 – 666 54 33 eller kaj.larsson@ifkvarnamo.se