Motståndarkollen: Östers IF

På måndag är det äntligen dags för Smålandsderby på Finnvedsvallen då Östers IF kommer på besök.

Öster placerar sig inför måndagens match på en 6:e plats i tabellen med bara 3 poäng upp till positiv kvalplats. Något som säkerligen Kronobergslaget har siktet inställt på.

Men det var nog många som trodde att laget sålt sina chanser till avancemang i somras då Jonathan Levi gick till norska Rosenborg för mångmiljonbelopp. En bra ekonomiskaffär för klubben men ett lika stort tapp i spelartruppen då den 21-år gamla Levi var lagets största lysande stjärna under våren.

Levi i duell med Simon Nilsson i vårens möte

Men trots förlusten av Levi så har laget ångat på bra under sommaren och radat upp segrar. Förvisso förlorade laget sin senaste match, då på bortaplan mot Syrianska med 2-1. Men innan dess så hade laget inte förlorat sedan man mötte just IFK Värnamo på Myresjöhus Arena den 11 juni.

Laget lyckades även under sommarfönstret att knyta till sig ”avancemangs-proffset” Dragan Kapcevic från Sirius. Återstår att se om han lyckas fortsätta med sin fina meritlista även i år då han de senaste 2 åren lyckats ta klivet upp i Allsvenskan med de lagen han representerat (Sirius 2016, Östersund 2015).

Mario Vasilj är ytterligare ett namn värt att nämna i Östers trupp. Den evigt unge Vasilj styr sitt Öster från mittbackspositionen och är en stor trygghet i lagets defensiv samtidigt som han allt som ofta är ett orosmoment för motståndaren vid lagets offensiva fasta situationer. Den interna skytteligan leds med 8 gjorda mål av tidigare GAIS-spelaren David Johanesson som efter värvning av Kapcevic har fått inta rollen som super-sub (2 mål på de 4 senaste inhoppen).

Mario Vasilj högst upp i luftrummet 

Vi minns vårens möte på Myresjöhus Arena med glädje. IFK Värnamo stod för en väldigt fin insats och hade redan i paus tagit ledningen med 2-0 genom mål av PC och Melvin Frithzell. Öster repade förvisso visst mod i den andra halvleken och jämnade ut spelet någorlunda och lyckades även reducera i den 89:e minuten genom Lars Fuhre till slutresultatet 2-1.

Sett över alla matcher som lagen har mötts i Superettan så leder dock Öster. På totalt 11 matcher så har Öster vunnit 5, IFK 4 och 2 matcher har slutat oavgjort. Det återstår att se om våra herrar kan göra maratontabell fullt jämnt under måndagen.

Väl mött på Finnvedsvallen! Matchstart 19.00. Pris? Gratis!