Oavgjort i Täby

efterfrej

Det så länge ut att bli 3 nya poäng för våra herrar borta mot IK Frej Täby. Men så i den sista ordinarie minuten kvitterade hemmalaget och herrarna fick istället bege sig hem 1 poäng rikare.

Det var 2 lag med stor disciplin i försvaret som möttes på Vikingavallen i lördags. Större del av spelet, hela matchen igenom, höll sig till mitten av planen. Där så väl IFK som Frej höll högt tempo i passningsspelet men allt som oftast så fastnade det för båda när man närmade sig sista tredje delen.

Frejs stjärnskott Akpoveta var den som var närmast för hemmalaget under första halvleken då han med huvudet försökte trycka in ett inlägg från vänsterflanken men Rasheed i IFK-målet var välplacerad och kunde tämligen enkelt rädda.

Istället var det frisparksspecialisten Johan Svahn som skulle ge IFK ledningen i den första halvleken. Med några minuter kvar så fick IFK frispark ca 5 meter utanför straffområdet. Svahn stegade upp och hittade mycket vackert förbi muren och Frej målvakten Atanackovic.

1-0 ledningen såg länge ut att hålla sig hela matchen igenom. Bägge lagen hade fåtal lägen att göra ytterligare mål under den andra halvleken och större del av publiken var nog på väg att lämna arenan när klockan närmade sig 90:e, i tron om att matchen var avgjord.

Istället så skulle matchen explodera i den 90:e minuten. Frejs och hela Superettans skyttekung Akopoveta skulle då nämligen trycka in kvitteringsmålet. Detta efter att Rasheed blivit tvingad att lämna retur på ett lurigt skott en bit utanför straffområdet.

Bara minuten efter så var hemmalaget på väg att göra vändningen fulländad då man fick iväg ett avslut som smekte utsidan av stolpen. Näst inpå direkt efter det så skulle även PC får ett kanonläge för att istället ge IFK segern.

Issam, Englund och PC lyckas komma iväg på en kontring där förstnämnde hittar fram till Englund som i en 2 mot 1 situation lyckas friställa PC som bara har målvakten kvar att överlista. Men 90 minuters löpande hade tagit ut sin rätt och PC’s skott gick 3-4 meter över så väl målvakten som målet. Det blev inga fler mål i matchen och IFK fick åka hem med 1 poäng rikare, i en på förhand tuff bortamatch men där man så som matchen utvecklades hade önskat på mer.

Näst ut får våra herrar väntar serietvåan AFC United redan kommande torsdag. Matchen spelas hemma på Finnvedsvallen och startar kl. 19.30.