Oavgjort mot Ängelholm FF

Det blev oavgjort i gårdagens match mot Ängelholms FF på Finnvedsvallen. Lagen delade broderligt på poängen genom att spela 1-1.
IFK började matchen lite knackigt och hade lite svårt med att spela sig genom mittfältet, gästerna som är i stort poängbehov låg på som iglar och stressade IFK till att slå långa bollar tidigt. Det lönade sig också för gästerna, i minut 15 bröts just en sådan boll, en snabb omställning av Ängelholm gav snabbe Adrian Rexhepi fritt fram mot Jonathan Rasheed i mål, Adrian slog bollen iskallt till vänster om Jonathan och i mål, ett mycket snyggt mål.

Jonathan Rasheed in action, det gör ont att möta honom i en luftduell

Jonathan Rasheed in action, det gör ont att möta honom i en luftduell

Det var lite som en väckarklocka för grabbarna i IFK som tog tag i spelet och började hitta varandra med bättre bollar. Ett gyllen läge kom i minut 27 när för dagen nya anfallaren Ellis Culum slet sig fri, hans stenhårda skott tog dock i ribban och ut. På de efterföljande 10 minuterna hade både Oscar Johansson och Adam Chennoufi båda bra lägen men skotten gick tyvärr utanför.

Johan Svahn och Peter Jul Nielsen i duell mot en Ängelholmare, vem vann den duellen?

Johan Svahn och Peter Jul Nielsen i duell mot en Ängelholmare, vem vann den duellen?

Andra halvlek började som den första slutade, med total domminas av IFK, man skapade också några giftiga lägen. Ett par byten i laget gav om möjligt ännu mera tyngd i anfallen, in byttes Otto Eriksson istället för Peter Jul Nielsen och strax därefter Pär Cederquist mot Ellis Culum. Trycket fortsatte mot Ängelholms mål och vi alla satt och väntade när kvitteringsmålet skulle komma. Det gjorde det i minut 76, Johan Svahn slet sig loss på vänsterkanten och serverade ett perfekt inlägg som nye Adam Chennoufi mötte på volley, bollen seglade snyggt in i målvaktens vänstra kryss.

Adam Chennoufi gjorde sitt första mål för IFK och fixade en poäng

Adam Chennoufi gjorde sitt första mål för IFK och fixade en poäng

Nu var det bara segermålet som fattades, trodde vi alla, men det blev inte så. Ängelholm reste sig och började hitta Vlado Zlojutro i mitten igen, Vlado som hitintills försvunnit lite ur matchen dirigerade den ena bollen efter den andra till sina lagkamrater. Det var två lag på plan som verkligen gick in för att vinna matchen. Den absolut farligaste chansen hade faktiskt gästerna, i minut 92 fick de ett läge som heter duga, men vi har en kille vid namn Jonathan Rasheed i mål, på det stenhårda skottet, erkänn att du höll andan just då o trodde att bollen skulle gå in, gjorde Jonathan en helt fenomenal räddning. Strax därefter blåste domaren av matchen.

Såhär nära var det att PC kom igenom i slutet på matchen

Såhär nära var det att PC kom igenom i slutet på matchen

Det är alltid svårt att möta lag som spelar med kniven mot strupen, vi har själva varit där ett antal gånger och lyckats prestera fotboll som aldrig tidigare, så var det igår. Ängelholm ligger sist i tabellen och var piskade att ta poäng, helst 3, och spelade en mycket bra fotboll, särskilt under första halvlek. Medan gästerna sprang för livet, dvs gav 110%, var vi lite mer säkra i vår tabellplacering och lite mer bekväma och gav 98%, det är så det fungerar. Viktigt var att inte förlora matchen och det gjorde vi inte.
På de 4 senaste matcherna har 3 oavgjorda och en förlust, nu är det snart vår tur att ta hem en trepoängare tycker jag.

Fakta: IFK Värnamo – Ängelholms FF 1-1 (0-1)
0-1 minut 15, Adrian Rexhepi
1-1 minut 76, Adam Chennoufi, assist Johan Svahn
Gula kort: Martin Claesson IFK, Vlado Zlojutro Ängelholm
Avslut totalt: 14-9
Avslut på mål: 8-3
Frisparkar: 15-9
Hörnor: 3-4
Offside: 2-6
Publik: 1616! (varför har vi inte denna underbara publik varje hemmamatch?!)
Laget för dagen: Jonathan Rasheed Peter Jul Nielsen (52), David Engström, Freddy Winsth, Victor Nilsson
Simon Nilsson (79), Martin Claesson, Oscar Johansson, Johan Svahn
Ellis Culum (62) och Adam Chennoufi
Ersättare: Tobbe Andersson MV, Johan Andersson, Tobbe Englund (79), Otto Eriksson (52), Pär Cederquist (62), Victor Palmquist och Felix Wieslander Andersson

Nästa hemmamatch spelas måndagen den 29:e augusti klockan 19.00 då vi gästas av Halmstad BK, det är en match som alla få gå in på gratis, portarna är öppna så missa inte detta!
Ta med er alla ni känner och inte känner, ta mer er grannar, mormor och farfar, kusiner och deras kusiner, ta med er hela kvarteret och låt oss tillsammans fylla Finnvedsvallen och visa HBK att vi också kan ha massor av publik. HBK skojade ju friskt om oss inför vårmötet i Halmstad, SNÅLLÄNNINGAR som de kallade oss i sin mycket roliga reklamfilm. Vi skall nog hitta på något roligt om dem också.
Så bästa läsare, boka upp måndagen den 29:e augusti klockan 19.00 och låt oss tillsammans heja fram våra fantastiska lag!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis