Oavgjort mot Frej Täby

Matchen igår på Vallen mot Frej slutade oavgjort, 1-1. Rättvist? Nej, det tycker inte jag.
Det var en start på matchen som jag tror är något av ett rekord, för det tog endast 35 sekunder innan anslagstavlan blinkade 0-1. Jag och med mig många hann aldrig riktigt uppfatta vad som hände eller hur det gick till, jag var tvungen att kolla på reprisen väl hemma efter matchen.
På den ser man att vi inte riktigt knutit klart skorna innan domaren blåst igång matchen, det var många som fortfarande rättade till tröjan, byxorna, drog upp strumporna eller knöt skorna, dock inte gästerna som satte full fart från sekund ett. Visst var det lite flyt att Abdul Basim Adam fick pappan på den bollen, men han var där, det var inte vi.
Det är det bättre att få ett mål mot sig i sekund 35 än det är att få det när det är 35 sekunder kvar av matchen så det var gott om tid att komma igen för killarna.

Martin, alltid en krigare

Martin, alltid en krigare

IFK reste sig delvis, spelet var jämt men det var många, lite för många, felpass från båda lagen.
IFK skapade också ett jätteläge men tyvärr gick Adam Chennoufis skott i famnen på gästernas målvakt.
Det jag minns bäst från första halvlek var Adams makalösa nertagning på kortlinjen, det får räcka med analys av den halvleken.

Adam var het, av 7 skott för IFK stod han för 4

Adam var het, av 7 skott för IFK stod han för 4

Andra halvlek var bra mycket bättre, det var bättre löpningar, längre löpningar och bättre pass, men vi hade förtvivlat svårt att lösa upp Frejs tajta försvar. Killarna försökte och försökte medan gästerna bara väntade om kontringarna och omställningarna.
I minut 55 skulle matchen svänga över helt till IFK:s favör, en frispark från höger, Gentrit Citaku stegar fram, hans perfekta frispark hamnar precis där den var ämnad, nämligen mitt i pannan på David Engström. Bollen går otagbart in intill stolpen till vänster om gästernas målvakt.

Davids nick på väg in

Davids nick på väg in

Nu öste IFK på, vi kom på rulle hela tiden, 5 minuter efter kvitteringsmålet spelade Oscar Johansson Gentrit helt fri, men med öppen kasse lyckades den gode Gentrit träffa månen….
Ytterligare några minuter senare var det Simon Nilssons tur att spela Gentrit fri, men tyvärr, ingen tur denna gången heller, skottet träffade ryggen på PC som hade tagit en löpning för att dra med sig försvaret bort från straffområdet och befann sig 5 meter bredvid målet.
Man får inte så många ”öppet mål” lägen i en match, om man ens får någon alls, där måste vi bli bättre och effektivare. Det positiva är att vi vaskar fram dessa lägen match efter match och förr eller senare kommer väll målen? Hoppas jag.

Kamp och tuffa tag

Kamp och tuffa tag

Gästerna då undrar du säkert, jodå, ett jätteläge i andra halvlek, men då visade Jonathan att han är en magnifik målvakt. Med en enhandsräddning avvärjde han det stenhårda skottet längs med marken.

Oscar Johansson gjorde som vanlig ett helt maraton

Oscar Johansson gjorde som vanlig ett helt maraton

På presskonferensen efter matchen var det en nöjd tränare och en mindre nöjd en.
Frejs tränare
Bartosz Grzelak var nöjd med poängen medan Kuno Johansson var mindre nöjd. Kuno konstaterade att första halvlek inte var bra medan andra var bättre. Han poängterade också att det var många som tog för lite ansvar och inte gav allt, särskilt i första halvlek. Men han var nöjd med att killarna aldrig ger upp och att man återigen lyckade vända på ett underläge.
Han sa också ”vi går ibland på 80 % och tyvärr är det där vi är nu”, han hoppades på bättring inför kommande match på tisdag mot Trelleborg.

Fakta:
IFK Värnamo – Frej Täby 1-1 (0-1)
0-1 efter 35 sekunder Abdul Basim Adam, assist Joakim Runnemo
1-1 minut 55 David Engström (nick), assist Gentrit Citaku (frispark)
Frisparkar: 13-16
Hörnor: 4-6
Varningar: 1-1, Peter Jul Nielsen 57´ IFK, Abdul Basim Adam 35´ Frej
Avslut: 7-9
Avslut på mål: 2-2
Publik: 915

Laget:
Jonathan Rashid, Victor Nilsson, David Engström, Freddy Winsth, Peter Jul Nielsen 61’
Simon Nilsson, Martin Claesson, Oscar Johansson, Gentrit Citaku 70’
Adam Chennoufi, PC

Ersättare:
Tobias Andersson MV, Tobbe Englund 70’, Johan Andersson 61’, Ellis Culum, Victor Palmquist, Oscar Dahlström, Felix Wieslander Andersson

Nästa match spelas hemma på Vallen kommande tisdag, matchstart 19,00
Kom dit och hjälp killarna att ta en trepoängare! NI är den tolfte spelaren och ni kan göra skillnad!
Och du, det är inte förbjudet att ”låta”, man får heja och man får sjunga, man får trumma och man får tuta.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis