Oavgjort mot Oskarshamn

Lördagens träningsmatch mot Oskarshamn slutade 1-1 för våra herrar.

IFK Värnamo stod återigen för en bra första halvlek när man under lördagen tog sig an Oskarshamn på bortaplan. Efter en tveksam inledningen så tog Värnamo över allt mer i den första halvleken och tog även ledningen välförtjänt genom Daniel Ask.
– Vi börjar lite tveksamt men hittar efter en 6-7 minuter in i spelet. Vi får längre anfall och börjar rulla bollen bra. Man såg hur självförtroendet växde på spelarna allt längst med första halvlek och med lite bättre skärpa i sista tredjedelen så kunde vi gjort ytterligare något mål. Säger Roar Hansen.

När väl den andra halvleken kommer igång så sätter Oskarshamn en högre press som IFK inte riktigt hanterar och spelet blir allt mer hafsigt.
– Andra halvlek blir lite som mot Norrby. Oskarshamn attackerar högre upp och vi blir uppjagade i vårt passningsspel. Vi chans-passar och tappar för mycket boll. Det är inte så att Oskarshamn tar över och skapar massa chanser men vi hittar ingen rytm i vårt spel.

Från i stort sett ingenstans så kommer även kvitteringen från Oskarshamn då IFK inte riktigt är på noterna vid en utspark. Kvittering och en stund därefter så blir även Johan Andersson utvisad.
– Låter lite märkligt att säga men ärligt så tycker jag att vi gör vår bästa prestation i matchen när vi spelar 10 mot 11. Vi blir lugnare i vårt spel och vårdar bollen allt mer igen.

Men några fler mål blev det inte i matchen och laget fick åka hem med ett nytt oavgjort resultat i bagaget.
– Sammantaget är jag inte riktigt nöjd med prestationen. Finns absolut glädjeämnen i matchen. Glädjande att Abdu åter var tillbaka i spel. Att Predrag gjorde en bra prestation i sin första match med laget och kommer bara bli bättre längst med att han lär känna de andra ännu mer. Sedan så känns det även bra att Daniel Ask fortsätter att göra mål ifrån sin position på de offensiva mittfältet.

Startelvan:
Tobias Andersson
Jon Birkfeldt, Johan Andersson, Freddy Winsth, York Rafael
Alexander Anchinioti Jönsson, Predrag Randelovic, Daniel Ask
Alexander Henningsson, Max Olsson, Paulo Marcelo