Oavgjort mot serietvåan för Herrarna


Så nära men det räckte inte idag

Det blev delad pott för Herrarna i mötet mot svårspelade Dalkurd, rättvist sett till hela matchen men otur om man tittar på dom 15 sista minuterna.
Gästerna tog tag i taktpinnen direkt i första halvlek utan att för den delen skapa några riktigt farliga chanser. Efter 15 minuter kom IFK in i matchen och spelet jämnade ut sig.
Det skapades inte mycket alls utan det var mest ett ställningskrig dom första 45.
Lagen hade varsin chans att ta ledningen, gästerna genom Ricky Yarsuvat men dennas skott gick strax över ribban, IFK:s chans var när Gentrit Citaku fick iväg en kanon från 20 meter som tog stenhårt i bröstet på målvakten och studsade över honom, men i sista stund fick han en hand på bollen och kunde tippa den till en resultatlös hörna.

Gentas kanon vållade gästernas målvakt stora problem

Det skulle dock bli mål, hörna från höger, någon får några hårstrån på bollen som dimper ner framför fötterna på Freddy, han klipper till för kung och fosterland, nästan alla vänder ändan till för att inte sänkas av det förväntade skottet, men Freddy får ingen vidare träff, istället blir det en perfekt passning till Fredrik som inte är skotträdd och han kan väldigt enkelt från nära håll slå in bollen i mål.
Detta i minut 79, skulle vi klara av att hålla ställningarna i 12-13 minuter till?

Vild glädje efter 1-0

5 minuter senare som läget som kunde punkterat matchen, Oscar blev frispelad inne i gästernas straffområde, från 7 meter får han på en bomträff på bollen, som träffar ribban (den står nog och vibrerar än) och bollen går ner på linjen och ut. Där står en helt omarkerad PC, han sätter pannan till och bollen är på väg in i mål, men Dalkurd har en spindel i mål vid namn Frank Pettersson, den räddningen han gör på PC:s nick var värd hela entrékostnaden!
Så vänder spelet igen och nu är det Tobbe som får visa att han är minst lika bra som Frank, först en frispark som han tippar ut, sen ett friläge som han blockerar o så en frispark till som han precis vid krysset lyckas tippa till hörna.
Nu rann minuterna iväg och vi höll alla andan, skulle vi klara av att hålla vår ledning?
Svaret är nej, klockan visade 89:05 när bollen smet in bakom Tobbe i mål, nyss inbytte Malkolm Moenza pricksköt in bollen mellan Tobbe och stolpen från 16 meter.
Med facit i hand borde vi tagit tre poäng, men att spela oavgjort mot ett av seriens absolut bästa lag. Det är en fjäder i hatten. Det var få som trodde att vi kunde rubba formstarka Dalkurd.

Johan A fick ersätta skadade Victor och gjorde det med bravur

Järdler var ledsen att laget inte kunde hålla målet rent, mest synd tyckte han om killarna, men mycket nöjd med poängen. Han poängterade särskilt att försvarsspelet idag satt som det skulle. Killarna jobbade stenhårt för varandra och det var som natt och dag på spelet idag mot spelet mot FFF.
Även Dalkurds tränare var nöjd med en poäng så som matchen utvecklade sig, det kunde lika gärna blivit noll poäng med upp till Borlänge.

Nu blir det några dagar vila och träning för killarna sen bär det iväg mot huvudstaden och match mot ännu ett topplag, Brommapojkarna. Kan killarna bibehålla formen och vilja dom visade mot Dalkurd tror jag på att det kan bli en mycket trevlig resa hem efter matchen.

Laget för dagen:
Tobbe A, Victor N (42), Fredrik L, Tyler L, Freddy W
Gentrit C, Liridon S, Albin S, Oscar J, Petar P & PC

Ersättare:
Filip E (mv), Johan A (42), Otto E, Archford G, Melvin F och Paulo M S A

Fakta:
IFK Värnamo – Dalkurd FF 1-1 (0-0)
1-0 minut 79 Fredrik Lundgren, assist Freddy Winsth
1-1 minut 90 Malkolm Moenza
Avslut: 9-7
Avslut på mål: 6-5
Hörnor: 6-7
Ramträffar: 1-1
Varningar: 2-0 Liridon S och Albin S IFK
Publik: 1081

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis