Olycklig förlust för Herrarna


När det går emot så går det verkligen emot, gårdagen match mot J-södra var ett levande exempel på just det. Inget av lagen skapade särskilt mycket och det var nog skrivet i sten att matchen skulle sluta 0-0, men olyckan var framme och vi förlorade men 0-1.

Det var trots förlusten ett stort steg framåt mot tidigare matcher för laget, vi stängde igen i försvaret hela matchen igenom och viljan fanns där hela tiden.
Det ett var blött, regnigt Finnvedsvallen, men jösses vad mattan höll bra! Något skönspel bjöds det inte på då båda lagen är i ett stort poängbehov och då finns det inte plats för skönspel, det gäller att stänga försvaret ta kriget och hoppas på att någon kontring kan gå hem.
Första halvlek gick till IFK utan tvekan, det var vi som stod för det konstruktiva framåt och hade mest vilja att avgöra, gästerna fick mest försvara sig.

Andra halvlek blev betydligt jämnare då J-södra flyttade upp sitt lag, men särskilt mycket skapade inget av lagen. Det var mycket inlägg men ingen där som kunde ta hand om dem, det var en del i sidled precis utanför straffområdet men ingen som vågade sig på en genombrytning eller ett instick.
Så kom det olyckliga målet i minut 62, gästernas högerback Alexander Jallow kommer ner på högersidan och drar på ett stenhårt inlägg, bollen får en underlig bana, träffar Tobbes händer och ner, träffar Tobbes högra vad och in, snacka om allt går emot alltså, det var ju inte ens ett skott på mål.

Killarna repade dock mod och satte full fart framåt, vi fick också en ordentlig press på gästerna som fick rensa hela tiden, men just på en sådan med 10 minuter kvar fångade kvicke Árni Vilhjámsson upp bollen, drog sin back och kom helt fri med Tobbe, Árnis curlade skott gick dock ett par meter utanför Tobbes vänstra kryss, men det var utan tvekan matchens bästa läge.
Kort därefter och skapade vi tre hörnor på rad, på den tredje kom också ett dunderskott som var på väg in, men som vanligt denna vår så dök det upp ett ben i sista sekund och styrde bollen över ribban.

Killarna skall ha all beröm för sin insatts idag där de tog kriget, blåstället var på och man bjöd inte gästerna på en enda millimeter, nu skall vi bara bli lite mer finurliga, mindre statiska och våga lite mer framåt, vändningen kommer, tro mig.
Jag vill ge en extra eloge till J-södras fans som oavbrutet under 90 minuter sjöng och stöttade sitt lag, hatten av för det!
Tyvärr regnade mina anteckningar bort igår (dyngsur ryggsäck) så jag kan inte ge er någon statistik denna gång.

Startelvan:
Tobbe A (mv), Anton M, Johan A, Jon B, Freddy W
Alexander H, Predrag R, Alexander J (85), Danne A, Darwin J (71) & PC

Ersättare:
Filip E (mv), Victor Eriksson (debutant från Tipselit 1), Axel Winberg (85 debutant från Tipselit 1), Adnan K, Victor K, Aldin B, Max O (71)

Nu bygger vi vidare på detta och blickar fram emot lördagen då vi på Finnvedsvallen gästas av IK Frej Täby, jag hoppas på mycket folk, bra spel och tre poäng, du kommer väl?
Matchstart 16:00

Se och hör vad debutanten Axel Winberg hade att säga om sitt inhopp och om matchen längre ner på sidan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis