Pilip Vaitsiakhovich tog två straffar

Igår gästades vi av Mjällby på konstgräset. Även denna gång gick vi segrande ur striden, men det var mer kamp än skönspel.

IFK tog tag i taktpinnen direkt och under de första 25 minuterna fick gästerna knappt låna bollen, sen kom en skada och så var övertaget som bortblåst.
Det var en vårdslös tackling på Petar som blev liggande utanför plan under 3-4 minuter, under den tiden spelade vi med 10 man. Mjällby är ett duktigt lag och såg sin chans att komma in matchen, vi backade hem för att försvara vår ledning vilket gav gästerna de metrarna de inte hade innan.
Vi tog ledningen i minut 16 genom Fredrik Lundgren, efter ett massivt tryck mot gästernas mål fick vi en hörna, bollen hamnade till slut vid fötterna på Fredrik som från hyfsat nära håll dundrade in bollen i mål.
Trots att spelet jämnat ut sig var det IFK som hade kontroll på händelserna under hala första halvlek

Oscar Johansson var på ett strålande spelhumör igår

Andra halvleks första 12-15 minuter lyfte gästerna upp spelet ännu mer, mitt i deras hårda press fick de en straff, tveksam enligt många, jag låter det vara osagt.
Straffen slogs, Pilip åt höger och bollen mitt i mål, men Pilip har minst storlek 56 i skor och väldigt långa ben så bollen träffade foten och gick ut.
Endast 3 minuter senare straff igen! Även denna gång många som tyckte att det var en tveksamt dömd straff, även denna gång passar jag.
Ny straffläggare, en bra och hård straff i Pilips vänstra hörn, denna gång gick Pilip åt rätt håll ännu en straffräddning var ett faktum.

Två med huvudroll i gårdagens match

Efter det ryckte kilarna upp sig och matchen jämna också ut sig. Det skapades också några halvchanser för båda lagen men matchen slutade med en 1-0 seger för tredje matchen i rad för IFK.

Simon Nilsson dominerade mittfältet som vanligt

Jag tog mig ett snack med Järdler efter matchen:
Tjenare CJ, grattis till segern
Tack Nico, det är skönt att kunna vinna när man spelar dåligt
Ja jo men vi får leva på att de första 25 var kanske dom bästa i år?
Så är det, men efter skadan, då det tog för lång tid innan ersättaren kom in, tappade vi initiativet
Men vi hade kontroll på händelserna iaf, förutom då kanske dom första 15 i andra halvlek
Ja så är det, det är starkt av killarna, dom visade återigen att det är svårt att göra mål på oss, vi är mycket bra försvarsmässigt
Två straffar mot oss, det ser man sällan, kommentar?
Tycker att det var olyckligt, Johan bröt hårt vid första straffen och tog bollen, men domaren tyckte att han var lite för tuff, den andra är en ren olyckshändelse. Åter igen var det Johan som var där, han slängde sig för att blockera ett eventuellt skott varpå gästernas spelare föll över Johans ben, mycket hårt dömd straff.
Men mål blev det inte på någon av dem
Nej, Pilip stod i vägen för båda, det var bra för honom, det höjer en målvakt med sådana räddningar
Han har ju stora fötter, eller?
Hahaha nej han är en bra målvakt
Något annat du vill dela mig dig om matchen?
Jag var lite rädd för denna match, vi kommer från ett mycket bra träningsläger och nästa lördag har vi genrep mot J-Södra, det är lätt att denna match då blir en transportsträcka. Precis som jag befarat blev det också. Men återigen, det kommer matcher i serien som kommer att vara som denna och då gäller det att aldrig vika ner sig utan ta jobbet hela matchen ut.
Jag håller med, man skall aldrig be om ursäkt efter en vinst oavsett om man förtjänar den eller inte
Precis så Nico
Hur är det med Petar?
Han är lite blåslagen med det går över om ett par dagar
Tack för pratstunden bäste CJ
Tack själv Nico, vi ses på kansliet imorgon

Järdler glad efter matchen

Fakta:
IFK Värnamo – Mjällby AIF 1-0 (1-0)
1-0 minut 16 Fredrik Lundgren
Varningar: 3-2
Publik: ca 247

Laget för dagen: Pilip Vaitsiakhovic, Victor Nilsson, Fredrik Lundgren, Johan Andersson, Freddy Winsth (45), Oscar Johansson, Simon Nilsson (86), Liridon Silka (62), Petar Petrovic (19), Melvin Frithzell (68), Ellis Culum
Avbytare: Elvis Dani (19), Felix Wieslander Andersson (46), Archford Gutu (62), Adnan Kulovac (68), Tyler Lissette (86), Tobias Andersson (mv).

Nästa match är den sista träningsmatchen innan seriestart, motståndet är Jönköping Södra.
Matchen kommer att spelas i Habo och matchstart är 15:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis