Poäng för damerna igen

Mot serietvåan Onsala BK blev det återigen poäng för damerna, matchen slutade 2-2 efter det att IFK-tjejerna haft ledning med 2-0 i halvtid, resultatet anser jag vara rättvist då lagen hade var sin halvlek.
Detta var sjunde seriematchen i rad som detta fantastiska damlag tar poäng, tjejerna har nu visat att de vuxit in i division 1 kostymen och rädds inget lag i serien.

Annie, hon med trollhåret som ligger ner, har just skarvat in 1-0 i minut 15

Annie, hon med trollhåret som ligger ner, har just skarvat in 1-0 i minut 15

Gästerna Onsala är ett mycket duktigt lag och förtjänar att ligga där de ligger i serien. När vi möttes tidigt i våras tyckte jag att vi var det bättre spelande laget, det har runnit mycket vatten under broarna sen dess och Onsala har blivit ett betydligt bättre spelande lag precis som vi. Det var en mycket bra kamp med många tuffa dueller på Vallen igår.
Vi tog ledningen i minut 15 på en snabb omställning där Linda kom ner till kortlinjen, hennes stenhårda inlägg på marken hittade fram till en klunga av IFK-spelare där Annie P hade den längsta tånageln för dagen.

Man kan säga att det regnade en aning en stund i första halvlek

Man kan säga att det regnade en aning en stund i första halvlek

I minut 26 kom Fanny G igenom från halvplan, backen hann dock ifatt henne så pass mycket att hon fick tag i Fannys tröja först och ärm sen, Fanny tappade fart så att målvakten hann ut och kunde sparka undan bollen. Frilägesutvisning tänker du nu, eller frispark, rött kort kanske, eller iaf ett gult? Svar, ingenting! Inte ens en antydan av domaren att blåsa!
I minut 38 ännu en konstig bedömning, Linda kommer igenom inne i straffområdet, backen satsar allt, missar bollen och träffar Lindas stödjeben, resultat av det, ingenting igen!

Hur var det nu, träffade backen bollen eller träffade hon Lindas fot?

Hur var det nu, träffade backen bollen eller träffade hon Lindas fot?

Jag vill påstå att dessa två situationer var direkt avgörande för utgången av matchen.
I minut 45 gjorde vi trots allt 2-0, Ronjas finfina hörna gick förbi alla vid främre stolpen, men vid bakre stolpen stod en Fanny H beredd med pannan och 2-0 var ett faktum.

Bollen på väg till Fannys panna

Bollen på väg till Fannys panna och 2-0

I andra halvlek kom Onsala ut taggade till tänderna, de flyttade upp sitt spel och tog fram musklerna, här skulle poäng räddas kosta vad det ville. Närkamperna som var många och tuffa i första halvlek blev nu betydligt hårdare, det var arm och tröjdragningar, höfttacklingar och glidtacklingar där man inte höll igen trots att bollen förflyttats. Och det är här en domare skall sätta gränserna och se till att det inte spårar ur. Tyvärr blev det inte så, det tog 38 minuter innan vi fick vår första frispark i andra halvlek om man inte räknar offsiderna, då ställde sig publiken upp och applåderade. Men även gästerna blev drabbade av detta även om de fick några frisparkar med sig, de borde ha haft bra många fler för vi vek inte ner oss utan stod rakryggade mot ett tufft spelande Onsala.
I minut 55 fick Onsala en frispark rakt framifrån och nästan på straffområdeslinjen, fram steg Onsalas duktiga kapten Kajsa Tornfalk, fick kanonträff på bollen som på vägen in i mål gjorde en ny mittbena på en av tjejerna i muren och gick ribba in.

Tuffa närkamper matchen igenom

Konstant press mot oss de sista 20 minuterna

Nu var det Onsala som styrde och ställde på plan, gästerna stressade oss sönder och samman och vi tappade positionerna. Gästerna lyckades vaska fram 3-4 ypperliga lägen att kvittera, det var inte frågan om ifall de skulle kvittera utan när kvitteringen skulle komma.
Den kom till slut också, det dröjde dock till minut 89. På en lång hörna hamnade bollen hos ovan nämnda Kajsa, hennes nick gick över alla och bort till stolpen bollen kom ifrån, helt otagbart för Jennie i mål då hon förflyttade sig mot bollen.
Jag har inget att säga om resultatet, men matchen hade fått ett annat ansikte om domaren gjort sitt jobb. En frilägesutvisning och en solklar straff hade ändrat matchbilden helt. Och kanske 2-3 varningar till varje lag för det tuffa spelet? Nu delades det ut ett enda kort, det var gult och gick till Olivia Folkesson för protest mot domslut, ja ni fattar säkert vad jag är ute efter.

En av få attacker av oss under andra halvlek

En av få attacker av oss under andra halvlek

Nu lägger vi denna match till historien och blickar framåt, redan på Onsdag är vi i hetluften igen då vi gästar IF Böljan, serieledarna, i Falkenberg. Det blir vårens sista match innan tjejerna får en välbehövlig semester. Matchen startar 19.00 och spelas på Falkenbergs IP, har ni inger för er så är ni mer än välkomna dit för att heja på dessa fenomenala tjejer.
Jag vill rikta ett speciellt TACK till Gnosjö IFs F04-05 som på kort varsel ställde upp som bollflickor, tusen tack tjejer! Bra jobbat och välkomna tillbaka som bollflickor den 28/9 i vår match mot Växjö DFF i Svenska cupen.

Gnosjö IF F04/05! Tack för hjälpen!

Gnosjö IF F04/05 och tränare Emmie Johansson! Tack för hjälpen!

Fakta:
IFK Värnamo – Onsala BK 2-2 (2-0)
1-0 minut 15, Annie Petersson, assist Linda Persson
2-0 minut 45, Fanny Holmberg, assist Ronja Fröberg
2-1 minut 55, Kajsa Tornfalk, frispark direkt i mål
2-2 minut 89, Kajsa Tornfalk, nickmål på hörna
Varningar; Gult kort Olivia Folkesson för en befogad protest.
Publik: 135

O så några kloka ord på vägen: “If you can dream it, you can do it”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis