Poäng för damerna mot favoriten

1_NIC8721

Glädjerus efter Elins mål

Mariebo IK är seriens bäst spelande lag, idag fick dom slita ont för att ta poäng mot ett hårt jobbande IFK Värnamo på ett fantastiskt fint Stadsparksvallen.
Mariebo satte högsta fart från första sekund men vi hade lärt oss läxan från träningsmatchen för 3 veckor sen. Vi skulle inte ge dom utrymme att slå sina krossbollar, vi skulle inte ge dom utrymme att briljera med sitt passningsspel, vi skulle ligga tätt mot dom och vi skulle aldrig vika ner oss.

1_NIC8714

Linda Persson var på spelhumör idag

Tjejerna utförde uppgiften till punkt och pricka matchen igenom. I matchminut 25 stressade Linda P en Mariebospelare till ett felpass, bollen hamnade hos Emilia S som serverade Elin F en macka på foten. Elin var iskall när hon tittade upp, siktade och drog in bollen i krysset från 25 meter bakom en felplacerad Evelina Kimmehed i mål. Mariebo hade dessförinnan skapat en hel del halvchanser men vårt försvar spelade mycket stabilt idag. Tjejerna lyckades med taktiken så pass bra idag att Mariebo redan efter 35 minuter började mata långbollar, det har jag aldrig sett Mariebo göra tidigare. Det tråkiga i denna halvlek var att Linda P fick utgå på grund av fotskada, oh nej inte en skada till !!, i minut 37.

1_NIC8729

Liksom Fanny Götesson som var svårstoppad

Andra halvlek började som den första hade slutat, vi hade bra kontroll på händelserna på plan och kunde relativt lätt försvara oss mot Mariebos långbollar. Vi var fortfarande sylvassa i våra kontringar och just på en sådan var det klapp-klappspel mellan Fanny G och Fanny H där den förstnämnda skar in i Mariebos straffområde och satte säkert bollen intill målvaktens högra stolpe.
Nu var goda råd dyra för Mariebo, dom satte allt på ett kort med att gå ner på en trebackslinje och flytta upp en mittback på mittfältet. Nu haglade bollarna in bakom vår backlinje, under en 6-7 minuter var vi verkligen tillbakapressade, vi klarade nästan av den anstormningen med. Att Mariebos reducering i minut 77 kom var därför logisk, synd bara att det kom till på en olycklig situation där två av våra spelare krokade ihop så att Ellen Toivio  bara kunde lyfta in bollen i tom bur.

1_NIC8758

Sefika var ytterst nära att avgöra

Tjejerna fortsatte dock att ge allt i varje närkamp och Mariebo fortsatte att mata långbollar. När klockan stod på 89 minuter kom kontringen jag väntat på, ännu en superb passning till Fanny G som på nytt skar in i straffområdet, hennes passning snett-inåt-bakåt var klockren…..men….ingen medspelare var där tyvärr, där hade vi kunnat spikat igen kistan och kastat iväg hammaren.
Klockan står nu på 93, ännu en långboll från Mariebo, dom trycker upp precis hela sitt lag. Vi misslyckas med att få bort bollen, sylvassa Rahwa Solomun klipper till, Jennie H i mål gör en jätteräddning, returen ser ut att rinna utanför kortlinjen men Rahwa springer på den, jag tittar på domaren som precis skall sätta pipan till munnen och blåsa av matchen, just då klipper Rahwa till bollen, en av våra backar kastar sig för att blockera och bollen träffar henne klockrent på armen….STRAFF!!!!!. Det är absolut inget att säga om straffen, men dom sista 20 sekunderna kändes som en hel timme av evighet, 2-3 sekunder till och vi hade vunnit. Nu stegade Rahwa fram och satte straffen stensäkert i mål.
Till slut skippades nog rättvisa, oavgjort speglade matchen bra, men just att tappa 2 poäng och en seger med 2-3 sekunder kvar kändes så bittert orättvist, tjejerna hade gjort an kanoninsats.

1_NIC8709

Tuffa närkamper matchen igenom

Vi skall inte deppa för ett oavgjort resultat och poäng mot seriens bästa lag, vi skall tvärtom lyfta på huvudet och vara stolta över att vi gav dom en match i 93 minuter.
Fakta:
Mariebo IK – IFK Värnamo 2-2 (0-1)
25″ 0-1 Elin Fransson, assist Emilia Schellhas
72″ 0-2 Fanny Götesson, assist Fanny Holmberg
77″ 1-2 Ellen Toivio
93″ 2-2 Rahwa Solomun (straffmål)
Varningar:
26″ Anna Gustavsson MIK
Publik: 85 (varav 22 från Värnamo)
Mycket bra domare: Moussa Aoun, assisterad av Stephan Malaki och Arian Banda

Nästa match är hemma på vallen kommande lördag då vi gästas av storlaget IFK Norrköping DFF, matchstart 15.00.

O så några kloka ord på vägen då: “Skitsnack skapas av avundsjuka, sprids av hatare, accepteras av idioter och handlar om oskyldiga”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis