Poäng för Damerna

I den mycket svåra bortamatchen mot Valinge – Derome DFF lyckades damerna få med sig en poäng hem, även om Valinge – Derome ligger efter oss i serien är det ett mycket duktigt och svårspelat lag som endast förlorat 4 matcher i år, de har desto fler oavgjorda, för oss var det årets första oavgjorda.
Vi startade matchen mycket bra på den osannolikt gröna och mjuka mattan i Derome, vi skapade också ett par fina lägen utan att kunna förvalta bollen i mål.


I minut 12 kom så ledningsmålet, hörna från vänster från Felicias känsliga högerfot, bollen nickas undan, Felicia har dock fullföljt sin hörna och får bollen på foten 9 meter från mål, hon tvekar inte utan klipper till och bollen sitter mellan stolpen och målvakten.
Sen kom tyvärr kvitteringen lite för snabbt inpå, som alltid är ett lag mest sårbart sekunderna efter att man gjort mål, så även vi. Avspark, lång boll bakom vårt försvar, vi är lite i drömmarnas värld och blir bortspelade, snett inåt bakåt och PANG, drömträff och bollen sitter som en projektil i krysset, väldigt vackert mål, men där måste vi vara mer vakna.
Båda lagen skapade några lägen till men båda lagen var lite för slarviga med den avgörande passningen, oavgjort i halvtid borde ha varit en klar ledning till oss sett till heta chanser och spelet på plan.


Andra halvlek blev tvärtom, vi kroknade rejält och hemmatjejerna fick dirigera på mitten. Lagledningen gjorde alla byten man får men vi hade svårt att fånga in hemmatjejerna. Trots ett spelövertag lyckdess de inte med att träffa mål en enda gång, samtliga avslut hamnade utanför målramen.
Halvlekens absolut bästa läge skapade dock vi, med 10 minuter kvar att spela kom friläget inne i straffområdet, skottet var dock misslyckat och bollen hamnade en bra bit bredvid målet, där kunde vi punkterat matchen.


I det stora hela får man säga att det ändå var rättvist, vi hade varsin halvlek även om vi hade de vassaste chanserna.
Mina blommor går idag till Linnéa Aronsson, planens gigant som höll ihop försvaret föredömligt.

Fakta:
Valinge-Derome DFF – IFK Värnamo 1-1 (1-1)
0-1 minut 12 Felicia Schellhas
1-1 minut 13 Moa Forsberg

Avslut totalt: 8-7 (6-4)
Avslut på mål: 3-5 (3-3)
Frisparkar: 12-6 (6-2)
Hörnor: 3-3 (2-3)
Varningar: 1-1 Sefika M IFK, Carolina Nilsson Valinge
Publik: 117

Startelvan:
Kajsa P (mv), Ebba N (60), Linnéa A, Olivia L (46), Felicia S
Tilde J, Olivia M (60), Fanny H, Alma I (46), Amanda H & Sefika M
Ersättare:
Jenny H (mv), Julia W (46), Linda P (46), Emma A (60), Kajsa B (60)

Redan imorgon är det match igen för Damerna då vi åker till Eksjö för match mot stadens lag, matchstart 18,45 på Ränneborg IP

O så några kloka ord på vägen: “Life isen’t ment to be easy, its’s ment to be lived. Sometimes happy, other times rough, but every up and down you learn lessons that make you strong”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis