Poäng för herrarna

Det var som natt och dag i matchen mot duktiga Assyriska IK i fredags mot matchen i Uddevalla 5 dagar tidigare. Nu var det rätt inställning och full fart från start, precis det jag efterlyst ett tag nu.
Att matchen slutade 1-1 är inget att säga om, fullt rättvist sett till att vi hade första halvlek medan Assyriska hade andra.
Det var en mycket bra, välspelad och spännande match vilket det blir när två lag försöker och vill spela fotboll istället för att slå långa bollar och kriga under 90 minuter.

Första halvlek var det mer eller mindre bara IFK, farten framåt vi hade har jag inte sett så mycket av tidigare.
Tränare Thern tog in Edvin Becirovic (lägg det namnet på minnet) i startelvan, modigt, och det skulle visa sig vara ett genidrag av Thern. Edvin tillförde snabbheten och djupledslöpningarna framåt, precis det vi saknat tidigare, grabben var heller inte blyg när det gällde att avsluta.
Assyriska försökte få igång sitt fina spel men kom ingenstans under första halvlek, vi bröt deras uppspel och vi var blixtsnabba på att ställa om.


Därför kom det som en blixt från en klar himmel när hemmalaget tog ledningen i minut 31, på deras första och enda avslut. David Ljung hade en aning tur kan man säga när hans inte allt för hårda skott först tar ett ben och sedan går in via stolpen.
Men vi reste oss, 4 minuter senare har vi ett ypperligt läge att kvittera, Alex nickar först i stolpen och på returen får han iväg ett riktigt bra volleyskott, tyvärr står det en försvarare på mållinjen och rensar undan.
Men kvitteringen skulle komma, i minut 41 får debutanten Edvin en utmärkt boll av Benjamin mellan försvararna, i en löpduell men målvakten vann Edvin bollen och kunde petat den förbi honom, vilken debut! Och så himla roligt att han fick näta då han under första halvlek var han planens giftigaste spelare.


Att halvleken var vår talar statistiken sitt tydliga svar om, eller vad sägs om 1-11 i avslut och 0-7 i hörnor.
Andra halvlek gick helt i hemmalagets favör, de ställde om sitt lag och fick grepp om mittfältet genom att flytta upp/ner en spelare och byta in en hypersnabb spelare vid namn Petrus Kocadag, han var inte bara snabb, han var dessutom en virtuos på att dribbla och oerhört svårfångad.
Vi fick rikta in oss på kontringar, det höga tempot började också ta ut sin rätt och vi började tröttna lite.


Assyriska skapade två ypperliga lägen att ta ledningen men Pilip i mål hade stängt igen butiken.
Vi hade några fina lägen att kontra men den avgörande passningen blev fel eller för klen, därför slutade matchen 1-1 mellan två lag som visade hur fotboll skall spelas.

Jag tog ett snack med tränare Thern efter matchen och han var mycket nöjd med killarnas insats
Tjenare Thern, har du en… fem minuter över?
– Du menar 10 eller hur?
Okej 10 då, vad säger du om matchen?
– Jag är mycket nöjd killarna idag, du såg ju själv efter matchen, killarna hade tagit ut sig helt och kröp av planen. Jag kan inte begära mer än att dom alltid ger 100 %.
Jodå, det kan du, att dom gör mål på någon av alla chanser dom skapade i första halvlek
– Sant, vi borde ha gjort ett eller två mål till, det var ju till och med en dubbelchans när Alex först träffade stolpen och räddades nästa läge på mållinjen. Hade vi fått in en eller två bollar till hade matchen kanske slutat annorlunda, men oavgjort borta mot ett välspelande Assyriska är ett stort steg framåt jämfört mot Oddevold.
Vad hände i andra då? Assyriska tog över helt
– Mmmm, vi fick lite problem, Charlie fick migrän, vi tröttnade lite och då fick dom grepp om oss, sen är dom så skickliga att det är svårt att ta sig ur det. Men de ägde mycket boll men skapade inte sådär jättemycket
Hmm, det gjorde dom visst det, ja iaf två klockrena lägen där det borde varit mål
– Ja men dom gjorde inte mål, precis som vi inte gjorde i första, jag tycker att 1-1 var rättvist, har du problem med det eller?
Haha, nejdå, sett till hela matchen tycker jag som du, och jag tycker att det var en välspelad och bra match också
– Det var det verkligen, men det blir lätt så när två lag vill spela fotboll, o nu hinner jag inte prata mer med dig för jag skall in till killarna och glädjas med dom
Det förstår jag, tack för din tid
O så lunkar Thern in till killarnas omklädningsrum med ett brett leende på läpparna

Fakta:
Assyriska Turabdin IK – IFK Värnamo 1-1 (1-1)
Avslut totalt: 9-15 (1-11)
Avslut på mål: 6-7 (1-7)
Frisparkar: 9-10 (5-8)
Hörnor: 5-8 (0-7)
1-0 efter 30,35 David Ljung
1-1 efter 40,02 Edvin Becirovic, assist Benjamin Lindblad
Varningar: 1-1 Roman Tello IFK (avstängd nästa match) och Petrus Kocadag AIK
Publik: 430 varav 41 från Värnamo

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Viktor, Tyler, Francis, Charlie (63), Benji (79), Edvin Becirovic (debutant), Alex & Bebben (74)
Ersättare:
Filip (mv), Aldin (79), Axel, Alfred (63), Erick, Robin (74) och Victor

Nästa och sista matchen för våren spelas kommande söndag, då kommer Helsingborgslaget Eskilsminne på besök på Vallen.
Matchstart 17:00, du kommer eller hur?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis