Poäng för herrarna igen,

Mot spöket Sirius gjorde grabbarna en heroisk insatts idag på Finnvedsvallen.
Hagel, regn, snö och solsken, det var vad vädergudarna bjöd på under 90 minuter idag, kunde inte stoppa IFK från att knipa en poäng idag. Det kunde inte heller spelarna i Sirius, med facit i hand skall nog Sirius vara tacksamma över en poäng och vi lite ledsna att vi inte vann.

1_NIC8558
Tobbe Englund, utsågs till matchen lirare i IFK

En jämn första halvlek där inget av lagen egentligen skapade några riktigt heta chanser var det ändå IFK som hade dom hetaste “nästan” chanserna, men vid alla tre gångerna var det den där sista avgörande passningen som blev fel. IFK kunde faktiskt tagit ledningen redan efter 2-3 minuter, Sirius slarvade strax utanför sitt straffområde och PC var ytterst nära att snappa up den bollen. Tyvärr stannade det vid just “nästan” eller “nära”.

1_NIC8571
Jonathan Rasheed, säkerheten själv mellan stolparna, höll nollan igen

Andra halvlek startade med att Sirius flyttade fram sina positioner, IFK blev långa stunder tillbakapressade men blev aldrig stressade. Istället spelade man smart, man tillät gästerna att bolla runt för att snabbt ställa om och kontra när man vann boll. Sirius är ett mycket passningsskickligt lag och bra på att hålla i bollen, men idag skapade dom inte en enda riktigt farlig chans.

1_NIC8548
Oscar Johansson, en slitvarg på mitten

Vid just ett sådant tillfälle kom både Oscar och Freddy igenom i mitten på halvleken, tyvärr kom målvakten ut långt och kunde täcka yta, Oscars skott gick strax utanför. Detta var bara ett exempel, IFK skapade 3-4 liknande utan att kunna avgöra matchen. En trippelchans i sista skälvande minuten efter en hörna borde ha resulterat i ett mål. Men tyvärr, detta var matchen där vi “nästan” gjorde mål.

1_NIC8619

Killarna skall ha en eloge för deras arbetsinsats idag, återigen visade dom upp att dom jobbar för varandra. Mot ett spelskickligt Sirius gäller det för alla på plan att ge allt och tro på det man gör. Har man dessutom ett spöke i ryggsäcken att bära på (spöket heter 0-4 i matcher och 2-12 i mål för Sirius) så är det lätt att inte våga tro på sig själv. Jag vågar påstå att dom flesta av dom 917 på läktarna inte heller trodde på poäng idag, har jag fel?

1_NIC8577
Vår fantastiska publik på ståplats idag

Närmast väntar Ängelholm borta på söndag, jag tror stenhårt på poäng igen för laget

O så lite fakta för er som gillar statistik som jag:
IFK – Sirius 0-0 (0-0)
Varningar IFK:
Martin Claesson, gult kort minut 32
Johan Svahn gult kort minut 41
Varningar Sirius:
Kujtim Bala, gult kort minut 29
Alexander Nilsson, gult kort minut 46
Dragan Capcevic, gult kort minut 81
Avslut totalt: 7-8 (1-5)
Avslut på mål: 3-4 (0-3)
Hörnor: 3-6 (0-2)

Publik: 917

Startelvan:
Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, David Engström, Freddy Winsth, Peter Jul Nielsen,
Oscar Johansson, Johan Svahn, Martin Claesson, Tobbe Englund
Issam Jebali och PC (inga byten gjordes)

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis