Poäng för herrarna mot HIF

Det var en jämn och spännande match mot gästande Helsingborgs IF på ett blåsigt och kallt Finnvedsvallen igår kväll inför storpublik, matchen slutade 1-1.
Första halvlek gick spelmässigt helt klart till gästerna men särskilt mycket lägen skapade dom inte, jo ett riktigt vass läge i början av halvleken där Tyler agerade bläckfisk och räddade skottet som jag tror hade gått in annars. I övrigt var det jämt skägg när det gäller avslut och avslut på mål.
I slutet av halvleken kom halvlekens och matchen bästa läge att ta ledningen, en straff! Reslige PC fick ta emot ett antal tröjdragningar och knuffar och domaren tvekade inte en sekund, straff!
PC själv tog hand om straffen, en riktigt bra slagen sådan men en ännu bättre räddning av HIF:s målvakt Matthew Robert Pyzdrowski som chansade åt rätt hål och räddade straffen till hörna.

Tobbe en klippa matchen igenom

Mållöst i halvtid och andra drog igång, knappt han folk sätta sig på sina platser innan klockan ringde, mål för HIF, ett kanonskott av Andreas Landgren så hårt att Tobbe i mål knappt reagerade.
Då vaknade plötsligt våra killar till liv, det var som att någon gav dom syre, nu fick inte HIF lira sitt finurliga spel på mitten, nu var vi där och störde, vi bröt passningar och vi ställde om med blixtens hastighet. Sådant betalar sig alltid i längden, endast 6 minuter efter gästernas ledningsmål kom kvitteringen. Mittfälltvirtuosen Simon Nilsson hittde Melvin med en magnifik passning som skar igenom hela HIF:s försvar och öga mot öga med målvakten gjorde nämnde Melvin processen kort, en perfekt bredsida förbi och 1-1 var ett faktum. Publikjublet var öronbedövande och glädjen enorm.
IFK fortsatte att spela aggressivt och vinna mycket boll, gästerna fick ägna sig åt kontringar.

Många dueller i luften men Tyler och Fredrik släppte ingen över bron

En viss herre vid namn Amethyst Bradley Ralani, i folkmun kallad ”Suprise”, gick dock inte att fånga in. Jösses vad den killen är bra! Som tur är hade han fel skor på sig igår och skotten från hans fot hamnade i ån efter hans avslut, men i spelet, som en oljad blixt!
Nu slutade matchen oavgjort och jag personligen tycker att det var rättvist.
Killarna går nu på nio dagars ledighet och dom gör det rakryggat och med huvudet högt, för det har varit en bra vår och särskilt ett bra avslut på våren.

Oscar Johansson, mannen som aldrig blir utan bränsle

HIF:s tränare tyckte att dom borde ha vunnit och att dom borde ha avgjort matchen i första halvlek, nu blev det onödigt spännande i andra.
Järdler höll med om att första inte varit bra från IFK:s sida men med lite tur kunde vi ändå gått till halvtidsvila men en 1-0 ledning (straffen). Han tyckte att killarna jobbade kopiöst matchen igenom och att till slut kom också belöningen med kvitteringsmålet.
Järdler poängterade att det är mycket bra inför hösten att vi tagit poäng i dom 4 avslutande matcherna, en poäng mot HIF var mycket bra.

Fakta:
IFK Värnamo – Helsingborgs IF 1-1 (0-0)
0-1 minut 48, Andreas Landgren
1-1 minut 54, Melvin Frithzell, assist Simon Nilsson
Avslut: 8-11 (4-5)
Avslut på mål: 3-3 (1-0)
Hörnor: 9-7 (5-4)
Frisparkar: 12-11 (4-5)
Varningar: 1-2 Victor Nilsson IFK, Edwin Gyimah, Anton Wede HIF
Publik: 1890 (vi borde alltid ha en sådan underbar publik)

Laget för dagen:
Tobbe A, Victor N, Taylor L, Fredde L, Freddy W, Genta C (82), Oscar J, Simon N, Liridon S, Melvin F & PC
Ersättare:
Pilip V (MV), Johan A, Albin S, Otto E (82), Archford G, Adnan K, Felix W A

Tack för denna vår
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis