Poäng för Herrarna mot Torns IF

Det blev en poäng hemma mot svårspelade Torns IF hemma på Vallen i onsdag, en poäng som återigen borde ha varit tre sett till spelet och till målchanserna, men det blev inte så, det har gått troll i vårt anfallsspel och vi har så himla svårt att sätta dit bollarna.

Det började annars lite avvaktande, inte så konstigt med tanke hur det blev i föra matchen.
Sakta men säkert jobbade vi in oss i matchen och efter 15 minuter kontrollerade vi spelet helt.
Redan i mint 5 fick vi en gåva från en mittfältare i Torn när han slog en ”indianare” rätt i famnen på Bebben, helt fritt fram men Bebben blev nog lika överraskad som han slog blindpasset så friläget rann ut i sanden.


25 minuter senare får Paulo ett liknande läge, Aldin Basic slog en smörmacka till Paulo som fri med målvakten men denne gjorde en prakträddning och tittade bollen till hörna.
Gästerna hade inte ett enda avslut på mål, vår nykomponerade backlinje med Freddy, Tyler och Francis understödda av vingarna Benjamin och Roman stängde butiken denna dag och släppte ingen över bron.


Andra halvlek gick helt i vår favör, speciellt de 30 sista, men inga mål, heta chanser var det två av, båda avsluten gick utanför.
Inläggen däremot haglade, varje anfall slutade med inlägg, långa höga inlägg, sa jag att gästernas innerbackar var nog 190 cm långa? Just det, de hade inga problem med att nicka bort boll efter boll, att bollen kom tillbaka lika snabbt med ett nytt inlägg störde dem inte märkbart.
Här kommer det där med att vara klok, ha idéer och våga göra annorlunda, om kan inte kommer någon vart med dom höga långa inläggen gör det ju inget om man ibland drar in något stenhårt på marken, eller? Det var fantastisk fina inlägg både från höger och vänster, men jag saknar variation och idérikedom, vi är för enkelspåriga och lättlästa annars.


En annan stor skillnad mot matchen i lördags var att idag var hjärtat med, vi tog kriget, blåstället var på, vi kämpade för varandra och inte var och en för sig själv.

Vad gör vi nu då? Lägger oss ner och dör eller? Nej då, såklart inte!
Steg för steg går vi framåt, vi har skapat tillräckligt många bra lägen i varje match (bortsett från matchen mot Kristianstad) för att vinna, det skall vi fortsätta med, målen kommer.
Vi skall spinna vidare på det vi visade i onsdags, hjärtat för klubben, hjärtat för klubbmärket, hjärtat för laget skall alltid vara med, vi skall spela för varandra och laget, det är svårt att slå oss och det skall förbli så.
Segrarna kommer, tro mig, bara vi fortsätter spela som ett lag.

På presskonferensen efter matchen tyckte Torns tränare att det varit en jämn match mestadels av matchen och att resultatet var ganska rättvist och att han var nöjd med en poäng.
Thern o sin sida tyckte att laget startat lite nervöst men att laget efter 15 hade full kontroll på spelet, i andra halvlek var det ett markant övertag. Thern sa också att det är framåt det brister i och med att vi inte gör mål.
Han fick frågan av en journalist om det är kört nu?
Nej svarade Jonas, det är såklart inte kört men för varje match vi spelar oavgjort blir gapet större till lagen i toppen, då visste inte Jonas att alla resultat skulle gå vår väg i matcherna som spelades dagen efter.

Vad tar vi då för lärdom av denna match?
Jag låter fantastiska Sonja Hedenbratts låt ”Låt hjärtat va mé” svara på det
” Låt hjärtat va mé
allt du gör beror på de
när du tycker nånting kommit på glid
ja, då är det tid att le.
för än finns det hopp”

Med andra ord, ge aldrig upp! Det gäller er supportrar också. Avståndet till toppen är detsamma idag som det var för tre veckor sen, ett par vinster och vi är där, så jämn är årets serie där alla slår alla precis hela tiden.

Fakta:
IFK Värnamo – Torns IF 0-0
Avslut totalt: 9-2 (5-2)
Avslut på mål: 4-0 (2-0)
Frisparkar: 12-12 (6-7)
Hörnor: 7-5 (3-3)
Varningar: 1-1 Charlie Videhall IFK, Adam Olofsson Torns IF
Publik: 434

Startelvan:
Pilip V (mv), Benjamin L (52), Freddy W, Taylor L, Francis DV, Roman T, Charlie V
Aldin B (debutant), Robin S (72), Bebben (80), Paulo
Ersättare:
Morgan H (mv), Axel W, Alex B (80), Erick B, Isse I, Filip S (72), Kevin S (52)

Redan på söndag är det dags för drabbning igen, även denna gång hemma på helt sjukt fina Finnvedsvallen, vi gästas då av seriefavoriten Ljungskile SK och matchstart är 17:00

Vi ses på söndag eller?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis