Poäng för Herrarna

Det blev oavgjort, 0-0, mot svåra Varbergs BoIS i söndagens match på Finnvedsvallen.
Matchen blev som förväntad, stängd med få chanser och lågt tempo.
Och det var inte IFK som stod för gnetspelet, det var gästerna, man måste ju vara två för at dansa tango. Om den ena inte vill då blir det heller ingen dans.

Tätt, tufft och svårforcerat

Vi försökte hitta vägar igenom Varbergs mycket duktiga försvar men det var svårt, jag vet inte hur många gästerna försvarade sig med men många var det.
Jag personligen gillar inte den typen av fotboll, jag gillar fart och fläkt. Jag ser hellre en match som slutar 4-4 än en som slutar 0-0.
Varberg är jättebra på sitt spel, dom har dessutom en livsfarlig anfallare vid namn Karl Söderström som hela tiden kräver sin bevakning. Alla bollar lyfts på honom, det gäller att inte bli frustrerad och sälja sig högt upp, bryter dom bollen då kommer den att hamna på Karl som sällan gör ett misstag, hamnar man då i ett underläge blir det om möjligt ännu svårare att tränga igenom Varbergs mur till backlinje.

Johan Andersson fick spela vänsterback och gjorde det mycket bra

Där fick du nu en förklaring till varför det såg trögt ut i söndags. Vi var det bollförande laget under hela matchen men vi skapade inte mer än 2-3 hyfsat bra lägen, det gjorde inte Varberg heller för den delen.
Killarna försökte få upp tempot med snabba inkast, insparkar, frisparkar etc, men så fort vi förlorade bollen gick tempot ner igen. Det var en underlig match att titta på.
Byten då undrar du, kan man inte göra byten för att förändra matchbilden?
Visst kan man det, men Järdler & Co bedömde att byten inte skulle förändra något på plan.
Men nu lägger vi den matchen till handlingarna och blickar framåt, redan imorgon är det ny match i Borlänge mot Dalkurd.

Inbjudna gäster för dagen var Vandalorums Vänner

Profilen och kulturbäraren Martin Claesson avtackades för lång och trogen tjänst i IFK Värnamo, nu är Martins skor till salu då han valt att sluta spela fotboll

 

 

 

 

 

 

Järdler om matchen:
– Hej CJ, blev matchbilden som du förväntade dig?
– Hej Nico, ja matchen blev precis lika stängd som jag trodde och som jag pratat med killarna om
Kunde inte några byten i andra halvlek förändrat matchbilden?
– Vi pratade mycket om det jag, David och Magnus men kom fram till att det inte skulle hjälpa med byten, Varbergs försvar är svåra att ta sig igenom. Skall man vinna mot dom måste man få ett mål tidigt så att dom måste öppna upp sig, tyvärr lyckades vi inte med den uppgiften denna gång.
– Men en poäng är viktigt
– Så är det, efter två raka förluster var det viktigt för killarna att ta poäng. Jag tycker att killarna gjorde allt dom kunde ute på plan men Varberg var svårforcerade och drog hela tiden ner på tempot.
– Nu glömmer vi den matchen, Dalkurd på onsdag, hinner ni ladda batterierna?
– Ja nu kommer matcherna tätt, vi och alla lag får hektiska 12 kommande dagar med 4 matcher. Vi får se vilket eller vilka lag som klarar detta matchande bäst. Vi är laddade och förberedda.
– Tack CJ, jag återkommer om matchen mot Dalkurd
– Tack själv Nico, du är välkommen

Fakta:
IFK Värnamo – Varbergs BoIS 0-0
Avslut: 11-6
Avslut på mål: 5-3
Hörnor: 13-6
Varningar: 2-1 Oscar Johansson, Simon Nilsson IFK, Billy Nordström VBoIS
Publik: 1322 varav 55 var inbjudna gäster från Vandalorums Vänner.

Jag vill passa på att tacka Vandalorum och Vandalorums Vänner som gästade oss idag, jag hoppas ni hade det trevligt trots att vi inte vann. Varmt välkomna tillbaka till oss!
Jag vill också passa på och tacka Kamrat12:an, era nya trummor och rytmen är hur bra som helst! Håll gärna igång den hela matchen! Fantastisk bra som verkligen höjer stämningen på Finnvedsvallen!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis