Poäng igen för Herrarna


Det blev en märklig match i mötet mot Varberg BoIS på bortaplan, matchen innehöll nog allt utom ett bra spel från något av lagen.

Efter en trevande inledning kom spelet igång för oss, vi spelade inte märkvärdigt bra men vi hade kontroll över spelet och vi började vaska fram chanser.
I minut 14 kom första riktiga avslutet, Rasmus från sin vänsterkant skar in mot mitten, curlade bollen runt försvararna och målvakten (trodde jag), bollen är på väg in i målvaktens vänstra kryss men på något underligt sätt lyckades målvakten vända sig i luften, få några fingrar på bollen och tippa den till hörna.

I minut 16 var jag återigen redo att skriva in vårt första mål, en dålig undanrensning av målvakten, bollen hamnar hos Gama, målvakten är inte med, Gama drar till från 28 meter, bollen far som en projektil mot mål, träffar underkant ribban o ner men tyvärr inte innanför linjen.
Tre minuter senare har vi inkast från höger, bollen kommer inte men vi har greppet om hemmalaget som inte får undan bollen, den hamnar ännu en gång hos Gama som drar till på volley, men ännu en gång gör målvakten en makalös räddning.

Efter 25 minuter gick kvalitén ner på spelet, båda lagen hade mycket felpass och sämre beslut, eller som Roar beskrev det på presskonferensen efteråt, Hawaiifotboll.
I minut 44 och från ingenstans då Varberg knappt varit i närheten av vårt straffområde tidigare fick de en straff, rätt eller inte vet jag inte då jag stod 80 meter bort. Straffen slogs säkert i mål av Nahom Girmai Netabay och halvleken slutade 1-0 till hemmalaget, mycket märkligt ´men sådan är fotbollen och märkligare skulle det bli i andra halvlek.

Det hade bara gått 3 minuter när kvitteringen kom, ett inlägg från höger och Viktor E missas av BoIS-försvaret, bakom dem står en PC och får bollen på rumpan, bollen tar sedan på en annan försvarare och rullar sakta sakta in. Kanske det mest märkliga mål PC gjort?
Nu hade vi Varberg där vi ville igen, vi låg hårt på och skapade lägen, skarpa lägen.
I minut 63 får vi en straff, straffen placerar PC perfekt intill stolpen men målvakten hade läst på om var PC slår sina straffar så han är där och gör en mycket bra räddning.
Istället tar BoIS ledningen 9 minuter senare på en hörna, vi är lite snälla och nyss inbytte Oliver Stanisic får perfekt träff på bollen.

Men var är denna match på väg? Matchen är vår men vi släpper in mål lite för enkelt.
Men jag har skrivet det innan och jag gör det igen, detta lag vägrar att ge sig!
På med blåstället och kör! Belöningen kom i minut 85 när Abdu körde sin gubbe, kom ner på linjen och serverade Freddy en perfekt passning. Freddy dunkade upp bollen i nät från 5 meter.
Men vi ville mer, vi ville vinna och vi tryckte på, men det kunde ha gått riktigt illa.
För på övertid, minut 93, slarvade vi igen, frisparken från hörnflaggan nickades hit o dit och till slut hamnade bollen hos en fristående Varbergsspelare, han dräpte in bollen från 3 meter men satte glädjetjutet i halsen 2 sekunder senare när målet blev avblåst för offside.

Jag förstår att hemmalagets spelare, ledare och fans gick i taket då bollen kom från en IFK:are, inte bara en gång utan två gånger var en IFK:are på bollen.
Som matchen utvecklades sig på slutet skall vi vara glada för poängen, även om vi borde ha haft alla tre med oss hem sett till spelet och chanserna.

På presskonferensen efter matchen höll Roar en låg ton och var nöjd med poängen då han ansåg att det hade bjudits på dålig fotboll idag från båda lagen.
BoIS tränare Joakim Persson sa att sett till matchen förtjänade de inte några poäng men med lite tur kunde/borde de ha fått alla tre. Han hade inte mycket till övers för domartrion för dagen, han ansåg att båda lagen blivit drabbade av märkliga beslut men att han lag fick den hårdaste bestraffningen med det bortblåsta målet.
Den gode Joakim ansåg också att domare som gör en så dålig match borde få gå ner och döma division 1 några matcher, men icke, istället får de en ny Superettanmatch några dagar senare och allt gammalt är glömt.
Tack Joakim, din ärlighet gjorde denna presskonferens till den bästa och roligaste jag någonsin varit på.

Fakta:
Varbergs BoIS – IFK Värnamo 2-2 (1-0)
1-0 i minut 44 Nahom Girmai Netabay (straff)
1-1 i minut 48 PC (med baken), assist Viktor Einarsson
2-1 i minut 73 Oliver Stanisic
2-2 i minut 85 Freddy Winsth, assist Lumala Abdu

Avslut totalt: 6-14 (1-8)
Avslut på mål: 3-9 (0-4)
Frisparkar: 12-24 (6-9)
Hörnor: 2-4 (1-3)
Gula kort: 4-2, Claudio Perez och Nethinio IFK, Jacob Bergman, Keanin Ayer Boya (2 gula), Oliver Stanisic VBoIS
Röda kort: 1-0, Keanin Ayer Boya VBoIS
Publik: 1014 varav 69 från Värnamo! Härligt!

Startelvan:
Tobbe A (mv), Nethinio (83), Claudio P, Jon B, Freddy W
Alexander H (68), Alexander J, Gama, Viktor E (77), Rasmus W-P & PC
Ersättare:
Joakim W (mv), Abdu (68), Paolo (77), Johan A (83), Anton M, Filip J & Tyler L

Nu laddar vi om för att nästa onsdag besöka västkustens pärla Göteborg och match mot GAIS, matchstart 19:00 på Gamla Ullevi
Hoppas vi ses där, det var ju hur kul som helst med våra fans som kom till Varberg,

Se och hör vad Nethinio hade o säga efter matchen längre ner

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis