Poäng med mersmak mot FFF

Ett taggat IFK kom till Falkenberg och åkte därifrån med en poäng med mersmak, för sett till hela matchen borde vi ha vunnit matchen med 2-3 måls marginal.

Första 10 i första halvlek var det jämt, lagen kände lite på varandra och ingen hade kommandot i matchen. Trots det vad det IFK som fick första jättechansen efter 6 minuters spel. I den hårda vinden, det var jätteblåsigt och jättekallt, missbedömde en Falkenbergare bollen, det gav gata till Melvin Frithzell men tyvärr blev Melvins skott en aning för snällt.

Freddy Winsth drar till på volley

Därefter tog IFK kommandot och taktpinnen, chanserna radades också upp men en duktig målvakt i FFF såg till att hålla sin kasse ren.
Men han fick kapitulera i 42:a minuten, Petar körde sin raid från vänster in i banan, tappade bollen som hamnade på fötterna på Oscar, han vickade elegant bollen vidare till en helt fristående PC som enkelt vickade bollen förbi en vilt sprattlande målvakt.

PC ger IFK ledningen

Andra halvlek började som den första slutade, med en klar dominans av IFK, återigen skapade vi ett par riktigt heta chanser, bland annat 2 trippellägen, men bollen ville bara inte in i mål. Antingen träffade den ett ben eller så träffade den målvakten. Mitt i denna dominans kontrar FFF, resultatet blev ett skott som träffar ett ben och går till hörna. Hörnan är bra med Tobbe har full koll på den och boxar ut bollen, Petar tar sats uppåt men är lite för snabb, mitt i hans löpning dimper bollen ner och träffar Petars hand, straff! Klockan visar på minut 60. Inget att säga om det, handen var lång ifrån kroppen om än ofrivilligt.
Straffen sätter Erik Pärsson säkert i mål, Tobbe åt vänster och straffen mitt i mål.

Kvitterat till 1-1

Efter straffen fick FFF energi medan IFK tappade lite av initiativet, under ett par minuter skapar också FFF några riktigt heta chanser men avsluten var för dåliga.

Simon Nilsson, lysande idag igen!

IFK återhämtar sig ganska så snabbt och tar tag i taktpinnen igen och chanserna börja radas upp. Den absolut bästa fick Simon Nilsson på en snett inåt passning fick fritt skottläge mitt i boxen, den gode Simon tog det lugnt, siktade och drog till med bredsidan. Vad Simon inte såg var att hela FFF:s backlinje slängde sig framför mål och bollen träffade ett ben och gick till hörna.

Petar Petrovic, ett bollgeni som hade roligt på sin kant

IFK flyttade upp mer folk för att avgöra matchen och det gav FFF ett par kontringslägen men ingen som störde Tobbe nämnvärt.
I minut 91 hettade det till ordentligt, Victor Nilsson försökte bryta just en sådan kontring, hans glidtackling träffade bollen men han rev även ner spelaren. Domaren blåste frispark och skulle ge Victor det välförtjänade gula kortet, då steg fjärdedomaren i i handlingen. Han uppmärksammade huvuddomaren på att färgen på kortet borde vara rött. Huvuddomaren lyssnade och bytte ficka från det gula till det röda kortet i bakfickan. Det blev upprörda protester som resulterade i ännu ett kort, denna gång gult och till Fredrik Lundgren för protest. Det slutade inte där, ännu en skulle förpassas ut, ja till och med ut från arenan, det var assisterande tränare David Roufpanah som var tvungen att gå hela vägen ut till omklädningsrummen.

Fjärdedomaren ville att alla skulle sitta ner, men var skulle alla få plats?

Ett tråkigt slut på en annars mycket bra match. Fjärdedomare hade kanske inte sin bästa dag idag, han var på vår och FFF:s bänk hela tiden om att dom måste sitta ner och att endast en fick stå upp och coacha laget. Men snälla du, var skall dom sätta sig när det inte finns en millimeter ledig plats i det lilla avbytarbåset? Jag bara undrar.
Jag tog mig ett litet snack med tränare Järdler efter matchen
Jaha du CJ, mycket spring idag igen, vad säger du?
Vi visar igen vilket lag vi vill vara. Vi är jobbiga att möta och är tempoväxlande och hårt arbetande.
Jag tycker vi är det bättre laget i första halvlek och leder rättvist. Vi vinner tillbaka boll tidigt och högt och har både ett innehav på deras halva och ett snabbt kontringsspel.
Andra halvlek blev jämnare, tröttande killarna i motvinden?
I andra jämnar det ut sig men utan att de skapar något fram till straffen. Efter det målet så är det chanser på båda håll och med lite tröttare spelare så blir misstagen fler.
Vi skapar någon riktig bra chans i andra men får inte in bollen idag.
Är du nöjd med killarna?
Totalt sett ser jag mycket av de delar som vi vill stå för är på plats redan nu, och vi tar en ny poäng på bortaplan mot ett lag som spelade i allsvenskan ifjol.
Men oavgjort, vi kanske spelade bort varandras chanser att vinna gruppen?
Ja det återstår att se, vi skall ju spela om det så nu väntar en spännande avslutning i sista omgången!
Tack CJ
Tack själv Nico
Fakta:
Falkenbergs FF – IFK Värnamo 1-1 (0-1)
0-1 minut 42 PC, assist Oscar Johansson
1-1 minut 60 Erik Pärsson, straff
Gula kort: Freddy Winsth och Fredrik Lundgren IFK, Enock Kwakwa, Tibor Joza och Tobbe Englund
Röda kort: Victor Nilsson IFK
Publik: Jättemånga varav ca 25 från Värnamo samt 3 från Kamrat 12an! Kul o se er där grabbar!
Nästa match spelas vi hemma kommande söndag, med lite flyt i dom andra matcherna kan det bli riktigt spännande. Så kommande söndag 14:00 på Ljusseveka KG, boka in det redan idag!
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis