Poängstöld av FFF mot IFK

Ibland vill man bara kasta sig ner i ån för man är så förtvivlat frustrerad, lessen och arg, i lördags var det just en sådan dag då gästande Falkenberg bokstavligen snodde två poäng av oss.
Det har varit några sådana matcher i år, låt mig friska upp era minnen. BP hemma, fantastiskt spel av killarna, tre ramträffar och mängder av chanser, BP åker hem med alla poängen. GAIS bort och ett bombardemang av sällan skådat slag, tre ramträffar och GAIS vinner matchen. O så nu Falkenberg, ja dom behöver nog inte köpa en lott, det räcker med att dom får dragningslistan så vinner dom säkert på den.

PC, en krigare igår, en krigare idag och en krigare för alltid!

Men i långa loppet hoppas jag att det jämnar ut sig, nu när jag är kolugn igen dvs. Lek med tanken att vi bollen hade studsat vår väg och vi hade tagit poäng mot BP, vunnit mot GAIS och Falkenberg och haft 6 poäng till, då mina vänner hade vi legat på plats 3, det tycker jag att vi hade varit värda.
Årets Superettan är den märkligaste av dom jag följt sedan 2010, det skiljer så lite som 6 poäng mellan fjärde plats och fjortonde plats i serien.

Genta har börjat hitta formen, det bådar gott för framtiden

Första halvlek slutade 0-0 men vi skapade nog med lägen för att kunna gå till vilan med 2 eller 3 måls ledning, gästerna hade endast två avslut under dom första 45. Många av er tänker säkert på att ci hade för dåliga avslut, det stämmer till en del men det fanns en målvakt i det andra laget som gjorde några otroliga räddningar och såg till hålla Falkenberg kvar i matchen. Tobbe hade så lite o göra att han nog han o räkna alla grässtråna i straffområdet.

Så nära några gånger, men bollen ville inte in

Andra halvlek började lika bra som den första slutade och till slut kom också belöningen.
PC, ja ni mins kanske att jag jämförde honom med ett gott årgångsvin som bara blir bättre med åren, han som många dömt ut och sagt att hans ”Bäst före datum” gått ut och vinet blivit för gammalt. Han nätade för andra matchen i rad, de vinet blir aldrig för gammalt, det har bara stått och luftat sig lite ett tag. Melvin kom som en projektil på högerkanten, tittade upp och såg att PC kom löpandes i mitten, Melvin serverar bollen på foten på PC och 1-0 blinkar ilsket rött på resultattavlan. Så otroligt skönt och rättvist!

Årgångsvinet PC gör 1-0!!!! Så befriande skönt!

Vi fortsatte därefter att ha full kontroll på händelserna även om gästerna flyttade upp och satte lite tryck på oss. Vår stabila backlinje darrade inte på manschetterna. Men i minut 91 somnade vi till ett par sekunder, vi firade säkert segern mentalt och stod säkert och kramades framför kamrattolvan, tyvärr blir man så hårt drabbad om man inte är med tills domaren blåser av matchen, så även nu.
Ett inkast från vänster, helt ofarligt, ett långt inlägg som sveper förbi alla utom högeryttern som fångar upp bollen strax innan kortlinjen, helt ofarligt, en dragning och ett inspel in vid vårt högra straffområde, fortfarande helt ofarligt, ett hyffsat skott men inte mer än så, helt ofarligt, men den bollen letar sig under Lissette som slänger sig för att täcka och den letar sig under Tobbe som blir överraskad av att bollen passerar Lissette och bollen rullar retfullt in i mål!

No words needed

Varför skriver jag att det var ofarligt då? Jo för vi hade full kontroll på vart bollen befann sig och vi hade nästan alla spelare hemma och på rätt sida, men är man inte på tårna hela tiden, ja då blir det såhär tyvärr.
1-1 i Svenska Cupen i våras och 1-1 nu, lika svidande båda gångerna då vi har varit solklart bättre än Falkenberg.
Nu lägger vi denna match bakom oss och blickar framåt mot måndag och matchen mot Helsingborgs IF som gästar oss på Vallen. Låt oss ta ut vår revanschlusta mot HIF istället.

Vår Tobbe Englund, fast i fel tröja, fick sig en tuff fajt mot Tyler

Järdler fick frågan varför han bytte ut båda anfallarna, den var såklart befogad, och om det kan ha påverkat slutresultatet.
Järdlers svar var att han hade haft PC kvar på plan alla dagar i veckan men att PC ville byta själv, Melvin bytte han för att han var trött och Järdler ville behålla trycket mot gästernas försvar. Då var valet att flytta upp Oscar som aldrig blir trött det bästa alternativet. Rätt eller fel är upp till var och en o tycka.
Behöver jag säga att FFF:s tränare log från öra till öra och tackade högre makter för poängen? Naä trodde nog inte det.

Fakta:
IFK Värnamo – Falkenbergs FF 1-1 (0-0)
1:0 minut 61 PC, assist Melvin F
1:1 minut 91 Edi Sylisufaj
Varningar: 2-1, Gentrit och Liridon IFK, Johannes Vall FFF
Frisparkar: 15-7
Hörnor: 6-2
Offside: 2-1
Avslut totalt: 10-9 (8-2)
Avslut på mål: 4-4 (3-2)
Publik: 1288

Lager för dagen:
Tobbe A, Victor N, Fredrik L, Tyler L, Freddy W
Genta C(66), Oscar J, Liri S, Simon N
PC (77) & Melvin F(82)

Ersättare:
Pilip V (MV), Johan A (82), Albin S (77), Otto E (66), Archford G, Felix W A, Ellis C

Nästa match, och sista matchen för våren, är mot Helsingborgs IF kommande måndag klockan 19:00, boka in det i er kalender redan nu, det finns ingen ursäkt för att inte komma, låt oss fylla Vallen i den sista matchen för våren!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis