Poängstöld för Herrarna


En tuff och bra match mot gästande BP

Det är min slutsats från matchen igår, för det kunde undgå någon på plats eller framför tv:n att se att vi förtjänade minst en poäng i matchen mot BP igår.
Men ibland går det troll i både boll och domslut, allt går emot laget, en sådan dag var det igår tyvärr.
För ser man till spelet så förtjänade vi minst en poäng i gårdagens drabbning, jag sticker till och med ut hakan och påstår att vi förtjänade alla tre poängen.

Freddy Winsth, tar en “Zorba” med sin motståndare

Första 20-25 var det nästan bara IFK, vi styrde och ställde, vi bröt BP:s uppspel och vi spelade finurligt och smart, men den där riktigt heta chansen uteblev, däremot massor av halvbra lägen. Efter 25 så jämnade spelet ut sig då BP justerat sitt lag en aning. Varsitt bra läge skapades det också, bäst var utan tvekan BP:s. På ett inlägg nådde den långe forwarden högre än Tobbe målvakt, nicken rensades undan på mållinjen av Fredrik Lundgren.

Ryans klack som nästa hittade maskorna

Fakta efter första halvlek
Avslut: 4-2
Avslut på mål: 2-2
Hörnor: 3-3
Varningar: 2-0 (PC och Lundgren)
Temperatur ute: ca 1 grad

Andra halvleks första 10 var det BP som hade kommandot, vi var då lite för snälla i närkamperna och inte aggressiva nog, gästerna är ett mycket spelskickligt lag som utnyttjade detta direkt. En farlig nick från nära håll var dock det farligaste gästerna mäktade med att skaka fram men spelet var förlagt på vår planhalva för det mesta.

PC fattar ingenting, vadå varning? För vadå?

Efter att Järdler skrikit sig hes på killarna och att vara aggressiva hittade våra killar tillbaka till sitt spel och nu blev det jaga av, jaga efter bra lägen och jaga efter första målet. BP backade hem, inriktade sig på kontringar för att vinna matchen, deras ytterbackar följde inte med upp i lika stor utsträckning som innan.
Så hände det som inte fick hända, bolltapp i fel läge och en kontring där nyss inbytte Kevin Kabran fick 5 cm att skjuta på och den tog han tillvara på, bollen satt stolpe in.

Straff? Faktiskt inte, klockren brytning här

Våra killar ökade tempon samtidigt som BP föll ner ännu mer för att bevaka sin ledning, sen var det där med stolpe ut, eller ribba för den delen. Först var det Simon Nilsson som kom perfekt i läge efter ett smart spel med Oscar Johansson, skottet ven som en projektil genom luften, o pang, klockrent i stolpen, men ut. Bara minuten senare samme Nilsson fast från vänster sida, återigen en projektil, denna gång strök skottet stolpen yttersida. Några minuter senare Oscar Johansson som drog till inne i straffområdet, bollen tar på en back, i ribban, men tyvärr ut. Så fortsatte det resten av matchen och på övertid kom jublet som 1 sekund senare kom av sig. Oscar Johansson fick drömträff på bollen, målvaktens högra kryss hägrade, men BP:s duktige målvakt, som hade glömt att klippa naglarna, som tur var, fick en pekfingernagel på bollen som styrdes till insidan av stolpen, men inte stolpe in som alla trodde, nä nä nä, oturen skulle fortsätta skratta oss rakt i ansiktet, bollen rullade längs med mållinjen och ut. Nämnde jag att vi också gick miste om två solklara straffar? Inte? Då låter jag väl bli att nämna dem då, för ett mer orättvist resultat har jag nog inte varit med om på Vallen på flera år.

Och där rök Vallens fina gräsmatta

Fakta efter andra halvlek
Avslut: 11-8
0-1 Kevin Kabran (74), assist Gerbino Polo
Avslut på mål: 5-6 (undrar om den som räknade satt långt bort?)
Avslut i virket: 3-0
Hörnor: 9-7
Varningar: 3-1 (Nilsson IFK och Janosevic BP)
Publik: 1021 plus 2 tappra, trevliga och glada BP-supportrar
Temperatur: Jätte jätte kallt!

Man är väldigt besviken efter en sådan match, men vi måste se det på sikt, det jämnar alltid ut sig till slut. Nu hoppas jag att Degerfors får bita i det sura äpplet kommande lördag.

Jag tog mig ett litet snack med Christian ”CJ” Järdler, men jag väntade till idag då hans puls gått ner
– Hej CJ, är du lugn nu så vi kan prata?
– Hahaha hej Nico, jag är lugn som en filbunke idag
– Vad säger du om förlusten igår?
– Den var tung och orättvis, jag tycker vi förtjänade minst en poäng
– Det tycker jag med, analys av matchen då?
– Tycker vi gjorde allt i vår makt för att vinna, killarna gjorde precis det dom skulle och jag är stolt över dom. Det vi kunde påverka det gjorde vi bra förutom 10 minuter i början av andra halvlek, där var vi inte lika aggressiva som vi skall vara, men vi hittade tillbaka till vårt spel. Det vi inte kunde påverka var millimeterna vid stolp och ribbträffarna samt några mindre bra beslut domarteamet tog.
– Du var nästan på väg in själv igår?
– Hahaha, det är ju inte så längesen jag själv spelade så jag lever med på ett annat sätt och jag lider med killarna.
– Men du, 6 poäng på tre matcher är ju inte så dåligt eller?
– Absolut inte, men jag ser det såhär, vi har mött tre lag, två av den som favorittippade, alla tre med olika spelstilar. Men i alla matcher så är det IFK som har fört spelet, det är våra grabbar som sprungit lagen sönder och samman, det är inte ett dugg tur eller orättvist att vi har 6 poäng, det borde, tycker jag, ha varit 9.
– Vi är tunga och svåra att möta menar du?
– Precis! Vi är skitjobbiga och det skall vara jobbigt att möta IFK, det kommer fler lag att få känna på lovar jag dig.
– Typ Degerfors på lördag?
– Haha jag tror att killarna är supertaggade efter revansch och jag hoppas och tror att vi kan slå hittills obesegrade Degerfors.
– Det hoppas jag med, stolpe in denna gång kanske?
– Då tänker vi lika Nico 
– Ska du hem nu?
– Yes
– Bra, Hejdå CJ, kör försiktigt så ses vi imorgon, och tack för intervjun
– Haha Det skall jag göra, tack själv Nico

Vid Pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis