Poängtapp mot Gävle

Är det otur eller är vi inte kalla nog i slutet på matcherna? För ännu en gång släpper vi in mål i slutminuterna och tappar viktiga poäng.
Matchen började annars helt okej till minut 6, där och då tog vi ledningen genom Oscar Johansson som blivit frispelad av Liridon Silka. Efterföljande 14-15 minuter var helt och hållet våra, vi hade bland annat 3 hörnor som med lite flyt kunde resulterat i mål. Vi hade även en boll inne men den dömdes bort för offside. Sen hände något, Gävle fick komma in i matchen och började sätta press på oss. Freddy var en räddande ängel en gång, Tyler lika så och inte minst Tobbe i mål. Men varför ger vi bort initiativet? Ja jag vet inte men det borde inte vara så. Vi borde ha dödat matchen första kvarten.

Andra halvlek blev endast 8 minuter lång innan kvitteringen satt bakom Tobbe. Tyvärr missade domarteamet en solklar straff 30 sekunder innan, här snackar vi om oflyt, vi har inte domslutet med oss och istället kontrar Gävle in kvitteringen på oss.
Men vi stod upp betydligt bättre i andra halvlek, det var en jämn tillställning där både vi och Gävle hade chansen att ta ledningen, det skulle dock bli vi. Och vilket ledningsmål sen! Kanske årets mål på Vallen? På en hörna från vänster nickar en försvarare bort bollen men inte bättre än att den hamnar framför Freddy Winsth som med ryggen mot mål klipper till med en bicykleta, helt otagbart för målvakten och helt underbart snyggt! Detta i minut 67.
Minuterna går och vi försvarar oss med näbbar och klor för Gävle har satt allt på ett kort och trycker på. Det ger oss samtidigt väldigt fina ytor att kontra på. Tyvärr tar vi inte vara på chanserna vi får, för vi får 3-4 sådana,  och avsluten blir för klena.

Med ett par minuter kvar flyttar Gävle upp allt dom har, då skall vi se till att bollen är så långt bort från vår box som möjligt, tyvärr blir det inte så. Gävle låser fast oss och så kommer läget som inte får komma och kvitteringen sitter bakom Tobbe igen, i minut 90, igen.
På de 4 tilläggsminuterna var det faktiskt Gävle som var ytterst när att komma igenom så vi skall nog vara tacksamma att vi åtminstone fick en poäng med oss idag.

Järdler var av förståeliga skäll väldigt besviken efter matchen, med en ledning med 2-1 och 5 minuter kvar gäller det att ta kloka beslut och se till att låsa bollen på motståndarens planhalva, tyvärr gjorde vi inte det och vi blev straffade, sa Järdler. Ha tillade också att det var samma sak mot Falkenberg och Trelleborg, sena mål som kostar poäng och det är inte bra.

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram mot onsdagens bortamatch mot Falkenberg, där har vi revansch gånger två att kräva, 1-1 i Svenska Cupen och 1-1 i vårmötet i serien, vi borde ha vunnit båda.

Fakta:
IFK Värnamo – Gävle IF FF 2-2 (1-0)
1-0 minut 6 Oscar Johansson, assist Liridon Silka
1-1 minut 53 Diego Montiel
2-1 minut 67 Freddy Winsth (årets mål?) bicykleta
2-2 minut 90 Deniz Hümmet
Avslut: 19-13
Avslut på mål: 11-6
Hörnor: 5-5
Varningar: 1-1 Petar P IFK, Juan Diego Gävle
Publik: 965

Laget för dagen:
Tobbe A, Victor N, Fredrik L, Tyler L, Freddy W
Oscar J, Liridon S (84), Simon N, Petar P (79)
PC & Melvin F (80)
Ersättare:
Pilip V (mv), Johan A, Albin S (80), Otto E (79), Archford G (84), Gentrit C, Paulo Marcelo

Nästa hemmamatch är kommande söndag mot topplaget och serietvåan Dalkurd, 17:00 på Finnvedsvallen, varmt välkomna då

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis