Presentation av Liridon SIlka

Liridon Silka, vem är det? Som utlovat kommer här en liten intervju med honom där han avslöjar allt om sig själv, ja eller i alla fall lite om sig själv.

Hej Liridon och välkommen till min lilla intervjuhörna
Tack Nico, du heter Nico eller hur?

Yepp, för det mesta heter jag det, så vem är Liridon då? IFK Värnamos supportrar undrar säkert
Haha jag är en vanlig kille från Motala, eller jag är uppväxt i Motala men född i Kosovo. Jag var 2 år när vi flyttade till Sverige

Beskriv dig själv Liridon
Oh, det är det svåraste som finns! Men jag tror att folk skulle beskriva mig som en lugn och harmonisk kille med båda fötterna på jorden. En kille som är positiv, och som sprider glädje och energi omkring sig.

Ja men det där gick ju riktigt bra, vad gör du när du inte spelar eller tränar fotboll då?
Då umgås jag med mina vänner i Jönköping och Motala, o så här jag på gymmet jag rätt mycket

Motala? Det är en bit att åka för att leka med sina vänner
Hahaha jepp, men det är lugnt, jag åker dit när vi är lediga o så är jag där någon dag

Ah! Då slaggar du hos polarna då eller? (lägg märke till min grymma slang ”slaggar”)
Slaggar? Hahaha du menar kvartar? Nej jag bor hos mina föräldrar när jag är där, morsan har behållit mitt pojkrum som det var när jag flyttade i hopp om att jag en dag skall flytta hem igen hahaha

Liridon Silka, en trollkarl på mittfältet

Jag vet hur du menar, min morsa är likadan, i deras ögon kommer vi alltid att vara ”min lilla pojke”
Nu till nästa fråga, Skillnad mellan J-södra och IFK som klubb?
Hmm, egentligen inte så särskilt stor, båda klubbarna är professionella i sitt sätt att jobba, det jag ser som skillnad är resurserna, i J-södra fick vi både frukost och lunch då vi var heltidsproffs och tränade två gånger om dagen.

Verkligen? att laga frukost är bland det tråkigaste jag vet? Inget annat?
Jo när jag tänker efter, en sak till, J-södra hade avtal med några restauranger så vi fick käka rabatterad lunch om vi ville

Det skall jag ta upp med Samuel Karlsson, vår marknadschef, det borde vi också ah så ni inte går omkring och är hungriga hela tiden. Vad tycker du om Järdlers sätt att tänka och spela fotboll, och du får prata fritt ur hjärtat nu.
(Gapflabb) HAHA Jag gillar Järdler spelsystem och syn på fotboll, han låter oss själva avgöra på plan vad som är bäst i situationen. Det brukar annars vara rätt så styrt att man skall göra si eller så. Vi får själva lösa det på plan, jag gillar ju att ha mycket boll och spela ur mig situationer.

FIFA är en kul grej ihop med kompisarna tycker Liridon

Vilken spelare har överraskat dig mest positivt sen du kom hit?
(skratt igen) Nu ställde du mig allt, måste jag svara på det?

Ja det måste du
Okej då, då säger jag att det är … hmm … Johan Andersson!

Okej, varför?
För jag gillar hans sätt att spela fotboll, han är jättebra i försvaret men han är också jättebra framåt. Ibland faller jag och då stiger han fram utan att vi behöver prata med varandra, det bara funkar så.

Och du har kommit in i laget på ett bra sätt?
Ja killarna är fantastiska, vi har kul på plan och vi har kul utanför plan

Vågar du dig på en gissning om placering för IFK 2017?
Nej, jag vill inte gissa, vi tar en match i taget och vi går alltid in för att vinna oavsett vem vi möter.

Kloka ord, ni har ju spelat mycket bra hitintills men ni är inte framme riktigt med det nya spelsystemet, stämmer det?
Precis så är det, det är många nya killar i laget och det tar tid att spela ihop sig, även om vi spelat bra så har vi minst en växel till att växla upp till när vi spelat ihop oss ordentligt.

Han ser lite allvarlig ut men jag kan lova att det är en fantastiskt kul och trevlig prick, Liridon Silka

O så en sista fråga då Liridon, något du vill hälsa våra supportar?
Haha kluriga frågor du har, men jag kan hälsa supportrarna att dom skall komma på våra matcher, det är trots allt för dem vi spelar fotboll. Det hade inte varit särskilt kul att spela inför tomma läktare.

Tack bäste Liridon, nu har även jag lärt känna dig lite bättre, du är ju en kul prick du!
Haha tack själv Nico, det är du också med dina ”konstiga” frågor haha

Fakta:
Namn: Liridon Silka
Ålder: 26
Moderklubb: LSW IF (Motala)
Klubbar: LSW, Motala AIF, Jönköpings Södra
Position: Mittfält

Nästa man till rakning kommer att bli Fredrik Lundgren, det kommer om en vecka eller så

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis