REFLEKTIONER FRÅN TRÄNAREN

IFK Vänner!

Spännande första tid – kul med många nya och djupa relationer att bygga och med en (för mig) ny identitet att sätta mig in i och förstå, delvis på men framförallt utanför planen.

Vi har en bred trupp med en intressant konkurrenssituation, det är många om startplatserna och med det angenäma problem för oss i ledarstaben. En trupp med stor variation på spelarnas egenskaper vilket ger oss möjligheter att vara dynamiska i vår laguttagning och hur vi angriper olika typer av motstånd.

Sett till de matcher vi spelat hittills finns det en hel del likheter med det IFK som förra året segrade i div 1. Vi är jobbiga att möta under de perioder i matcherna där vi har korta avstånd mellan oss och sprintar för att sätta och bibehålla press på motståndaren – vi jobbar för att göra det matcherna igenom. I anfallsspelet vill vi fortsätta att ständigt hjälpa varandra och att alltid vara ett alternativ för att få bollen. Vi slipar vidare på att passera motståndarens “sista linje” och att attackera bollen med bättre timing väl inne i straffområdet – där finns det potential att bli bättre – fler och större målchanser ska vi skapa.

Det återstår två spännande utmaningar innan vi tar oss an Landskrona BoIS på Landskrona IP i Superettanpremiären den 10/4.
Den första spelas på Olympiaområdet mot Helsingborgs IF (nykomling i superettan även de) lör 27/3 14.00 och den andra på långfredagen 2/4 14.00 på Valhalla IP, mot IFK Göteborg.

Hoppas att vi ses på Finnvedsvallen inom kort!

Robin