ROBIN INFÖR SERIESTARTEN

Läget inför seriestarten

De två avslutande träningsmatcherna bjöd på tufft och utmanande motstånd. 0-0 i Helsingborg efter en jämn och relativt chansfattig tillställning. En eloge till grabbarna som sätter stort pris på att försvara vårt straffområde och mål med allt vad de har, många spelare på plats i position och en offervilja som är viktig för oss. Vi saknar en effektivare sista passning för att slå ut motståndarens backlinje. För bra lägen till att slå den, spelar vi oss till regelbundet under matchen.

Genrepet i Göteborg på långfredagen bjöd på 45 väldigt inspirerande IFK minuter. Vi har korta avstånd mellan lagdelarna (backlinje-mittfält-forwards) och sprintar med intensitet för att begränsa motståndarens tid med bollen. När vi gör det tillsammans då ställer vi till det ordentligt för motståndaren. I vårt eget anfallsspel är vi bra på att erbjuda varandra alternativ – begära bollen i positioner som ger oss fördel. Till det snabba passningar och ett par “bra” mål. Vi jobbar för att behålla den kvaliteten under längre perioder i matcherna.

Med strax över 50 fotbollsträningar, 10 styrkepass och 15 matcher är det äntligen tid för Superettan 2021 att gå av stapeln. Bortsett småskavanker som lett till någon missad träning för enskilda spelare då och då, har vi mer eller mindre varit helt förskonade från skador. Idag (8/4) är det endast kring Isse Ismail och Ahmad Gero vi är tveksamma till tillgänglighet inför helgen.

Motståndarkollen Landskrona BoIS:

Placering i Ettan Södra: 2 (Uppflyttade efter att ha vunnit i kvalet mot Dalkurd FF)
Säsonger i Superettan (eller motsvarande): 53

Det blir spännande att se vår stora rival från de två senaste säsongerna redan i premiären.
Billys mannar vill spela en fotboll där dom med hjälp av kortpassningsspel och kreativitet (dribblingar/väggspel) tar sig förbi motståndaren. Vid bolltapp reagerar många spelare snabbt och aggressivt för att ta tillbaka bollen. Och när dom tvingas spela försvarsspel så är deras målsättning att göra det så högt upp som möjligt och vinna tillbaka bollen så fort det bara går.

Några plusgrader till och ett fullsatt Landskrona IP hade gjort det hela ännu lite bättre, men med det sagt – vad kan man egentligen gnälla över när det är premiärdag?