Seger för Damerna mot Mariestad

Precis som Herrarna så är Damerna obesegrade i höst, i lördagens match på Ljusseveka togs ännu en skalp när Mariestads BoIS FF skickades hem med 0-2 i bagaget.

Det var en match som egentligen påminde en hel del om matchen i våras i Mariestad, ett lag som för spelet matchen igenom och ett lag som bara försvarar sig, vi var inte det försvarande laget så kan ju ni gissa resten.
Den stora skillnaden var att vi gjorde mål på våra chanser och stängde dörren och kastade bort nyckeln försvarsmässigt. Eller vad sägs om att gästerna inte hade ett enda skott på mål under hela matchen, skall man vara ärlig som fick de inte ens en enda chans mot oss under 90 minuter.
Det var en bra match där vi under första halvlek säkrade segern, i minut 30 kom yrvädret Tilde Johansson igenom på vänsterkanten, spelade snett inåt bakåt till Mona som smekte in bollen i krysset med sin känsliga vänsterfot, 3 minuter senare samma sak fast frän högerkanten o denna gång till Julia Weidenmark, stålande inspel tagna ut instruktionsboken från Tilde och klockrena avslut.

De 30 första minuterna av andra halvlek blev lite lugnare, vi behövde inte jaga mål och tempot gick ner, det gjorde att gästerna fick äga lite mer boll utan att för den delen skapa några chanser.
De 15 sista satte tjejerna fart igen och vi skapade 3-4 riktigt bra lägen för avslut utan att ta dem, vi letade efter någon som kanske hade ännu bättre läge och chanserna rann ut i sanden.


I det stora hela gjorde vi en magnifik första halvlek och en stabil andra genom att säkra matchen.
Mina blommor går idag till Tilde Johansson som med sitt enorma arbete skapade lägen åt sina kamrater, vilken energi alltså!

Fakta:
IFK Värnamo – Mariestads BoIS FF 2-0 (2-0)
1-0 i minut 30 Mona Chahrour, assist Tilde Johansson
2-0 i minut 33 Julia Weidenmark, assist Tilde Johansson
Avslut totalt: 9-2 (7-1)
Avslut på mål: 6-0 (5-0)
Frisparkar: 6-4 (1-3)
Hörnor: 5-1 (4-0)
Varningar: 1-0 Julia Weidenmark IFK
Publik: 136

Startelvan:
Kajsa P (mv), Emma A (70), Olivia L, Linnéa A, Felicia S (82)
Fanny H, Olivia M, Julia W, Sefika M (70), Tilde J & Mona C (80)
Ersättare:
Ebba N (70), Julia H (82), Emma L (80) & Amanda H (70)

Felfritt domarteam: Johan Nilsson HD, Alen Catovic AD1, Innocent Mazimpaka AD2

Redan imorgon tisdag är Damerna i farten igen, denna gång är det kvartfinal på Finnvedsvallen mot FC Vetlanda Dam, matchstart 18,45
På lördag är det seriematch igen och vi åker till västkusten för match mot topplaget Onsala BK, ett lag vi haft mycket svårt mot på bortaplan, kan vi få med oss poäng denna gång kanske? Matchstart 13,00 på Rydets IP i Onsala.

O så några kloka ord på vägen: ”A single rose can be my garden, A single friend my world”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis