Seger i Degerfors

Det är sällan som 200 minuter har setts som en långvarig måltorka. Men med den kavalkad av målchanser som våra herrar skapade under så väl matchen mot Brommapojkarna som mot Degerfors så var det sannerligen förlösande när Melvin Frithzell tryckte in segermålet mot Degefors i matchens sista sekunder.

Degerfors har precis som Värnamo börjat årets säsong av Superettan på ett strålande vis och visade sig också under matchens första halvlek bli en tuff nöt att knäcka. Skönspelet höll sig undan under matchens inledning och istället var det ett ställningskrig på plan där så väl Degerfors som Värnamo hade sina svårigheter att bemästra den dåliga gräsplanen och de tunga vindarna.

För Värnamos del så får nog Oscar Johanssons skott i slutet av den första halvleken ses som den farligaste chansen. Återigen var det den höga pressen som låg till grund för chansen där Oscar försöker knorra bollen över Klasson i Degerfors målet men som är med på noterna och tippar den över ribban. På den efterföljande hörnan så skulle även Petar så när ge Värnamo ledningen då hans inlägg sugs med i vinden och ställer Degerforsmålvakten som dock har ribban till sin hjälp för att avvärja målchansen.

I den andra halvleken så började Värnamo allt mer tar över spelet och tryckte ner Degerfors längre och längre i försvarslinjen. I den 60 minuten trodde nog också våra tillresta supportrar att 1-0 målet skulle komma då Ryan kommer fri med målvakten. Men återigen så gör Klasson en fin räddning och håller kvar Degerfors i matchen. Detta blev också inledningen på en kavalkad av målchanser.

Skott från Petrovic räddades på mållinjen, Oscar Johansson prickade ribban, Melvin Frithzell träffade stolpen, PC nådde så när fram med en tå på ett inlägg. Ja chanserna radades verkligen upp men bollen ville inte in i mål. Men skam den som ger sig. Herrarna hade bestämt sig för att bollen bara skulle in i mål och 3 poäng skulle med hem.

I matchens sista sekunder driver Petar ut med bollen på vänster kanten och lurar sin försvarare tillräckligt mycket för att få en fri yta och slå ett perfekt inlägg till Melvin Frithzell som hur stabilt som helst nickar in segermålet.

Ja, förlösande är ordet för dagen. För visst har vi som bevittnat matcherna mot Brommapojkarna och Degerfors knappt trott våra ögon. Sagolika målchanser har radats upp men marginalerna har verkligen inte varit på vår sida och bollen har inte velat gå in i mål. Men istället för att vika ner sig så har laget bara krigat på och visat upp en grym inställning som till sist även gav utdelning och 3 nya goa poäng. Underbart!

Statistik:
Degerfors (0) – (1) IFK Värnamo
Avslut på mål: 4–10 (4–4).
Avslut i målställning: 0–3 (0–1).
Avslut totalt: 12–16 (5–8).
Hörnor: 4–4 (1–4).