Seger i Svenska Cupen för damerna

Igår kom första segern för året i en tävlingsmatch för damlaget. Segersiffrorna skrevs till blygsamma 2-1 mot Växjö BK men speglade inte alls matchbilden.

1_NIC9407

Annie stänker in ledningmålet

Bortsett från dom 15-20 första minuterna då spelet var lite avvaktande var det IFK till 100%. Faktum är att efter minut 20 hade inte Växjö ett enda riktigt avslut på mål mer än målet de gjorde. Vi däremot radade upp bra lägen utan att för den delen kunna knyta ihop säcken.

1_NIC9411

Elin F var på spelhumör tills hon fick utgå på grund av skada

Vi tog ledningen i minut 29, ett mönsteranfall där Fanny H slog en perfekt passning till Annie P som stänkte in bollen från nära håll. Då trodde jag att proppen skulle gå ur och vi skulle göra ett par till. Men Växjö försvarade sig tappert med 9 tjejer i försvaret och 1 på topp.

1_NIC9480

Emilia S en bollvinnare på mitten

I halvlek pratade vi om att ha tålamod, att vi skulle rulla runt från kant till kant och inte ha för bråttom. På så sätt skulle vi få Växjös kompakta försvar att öppna upp sig.
Tjejerna gick ut spelade helt enligt planen, vi skapade också ett par riktigt fina lägen utan att näta. I minut 60 kom kvitteringen från Växjö, en rensning från deras försvar rakt upp på plan, ett par dåliga beslut från vår sida och plötsligt stod deras forward ensam Jennie i mål, avslutet intill stolproten var kliniskt.
Efter målet tappade vi lite medans Växjö fick luft under vingarna. Spelet som tidigare var förlagt på deras planhalva flyttade till mittplan och en bit in på vår.

1_NIC9425

Fanny H var matchens lirare

Men efter ett par minuter var det dock vi som förde matchen igen och Växjö fick ägna sig åt försvar. Nu var det inget snack om vilket lag som ville framåt. Målet lät dock dröja sig till minut 81, Ronja F slog en delikat passning till en speedad Linda P som tog med sig bollen i steget. Växjös målvakt var ute och hängde tvätt, eller ja, hon försvann långt bort i den dragningen och Linda kunde bredsida bollen i öppen bur.
Resten av halvleken spelade vi bara av tiden utan att förta oss.

Återigen spelar vi bra fotboll, men när vi får lägena tror vi inte riktigt på oss själva, självförtroendet saknas ibland och därför söker vi en annan spelare eller försöker komma till ett ännu bättre läge själva. Jag hoppas att vinsten idag höjer självförtroendet hos samtliga tjejer till söndagens match mot BK Tinnis från Linköping.
Ronja F, Emilia S, Annie P och Fanny H höjde sig idag över alla andra och förtjänar en extra ros.

Fakta:
Svenska Cupen Damer 2016 – 2017
Växjö BK – IFK Värnamo 1-2 (0-1)
0-1 minut 29 Anne P, assist Fanny H
1-1 minut 60, Filippa Wernersson
1-2 minut 81 Linda P, assist Ronja F
Publik: Ca 100 varav 8 från Värnamo

Nästa match för damlaget spelas kommande söndag då vi tar emot BK Tinnis från Linköping.
Matchstart 15.00, varmt välkomna.

O så några kloka ord på vägen: “Stars can’t shine without darkness”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis