Seger mot Växjö DFF-B för Damerna

I sista träningsmatchen innan seriestarten kommande fredag mötte vi Växjö DFF-B i går. VDFF är ett väldigt duktigt lag med välskolade tjejer som spelar en bra och tempostark fotboll.
Det blir alltid välspelade matcher när våra lag möts och igår var inget undantag.
På VDFF:s önskan spelades matchen i 3 x 30 minuter, detta var något nytt för oss då vi aldrig tidigare gjort det.
1_NIC8211
Vi startade matchen lite försiktigt, på ett missförstånd i vår backlinje i minut 14 tog VDFF ledningen något överraskande med 1-0.
Vi fanns oss dock snabbt och inom loppet av 8 minuter vände vi underläget till ledning med 3-1.
I minut 16 kvitterade Linda Persson snyggt framspelad av Olivia Montero, i minut 18 höll sig Linda framme igen, på en passning från Fanny Götesson drog Linda till och bollen seglade in i krysset bakom en chanslös Elin Stern i gästernas mål, Elin var för övrigt planens bästa spelare.
I minut 22 var det Olivia Monteros tur att näta, på ett perfekt inlägg signerat Fanny Holmberg klippte Olivia till, Stern i målet gör en kanonräddning men returen hamnar på Olivias fötter igen, denna gång gör hon inget misstag utan lyfte elegant bollen över en liggande Stern i mål.
1_NIC8259
Vi fortsatte att skapa lägen på lägen i andra halvlek, men vi lyckades inte överlista VDFF:s duktiga målvakt. Vi testade med skott utifrån utan att komma förbi, vi testade med skott från nära utan att komma förbi, vi testade med att försöka runda målvakten utan att lyckas, hon var som en mur framför sitt mål den goda Elin.
1_NIC8223
I tredje halvlek fick hon dock ge sig, i minut 65 kom också vårt fjärde mål, på en felfri passning från Elin Franssons fot kom Fanny Götesson fri och satte bollen i mål med en bredsida.
1_NIC8214

Glädjande var att ovan nämnda Fanny gjorde comeback efter sin skada, hon fick spela 70 minuter i sin första match för i år.
Glädjande var också att vi skapade massvis av chanser under hela matchen även om vi inte gjorde fler mål.
Att spela tre halvlekar var något nytt för oss, det märktes i slutet på matchen då spelet blev en aning avslaget. Det var ett bra genrep och en bra genomkörare för våra tjejer, VDFF bjöd på tempostark fotboll så länge dom orkade, det tackar vi för.
1_NIC8258
Nu ser vi fram emot premiären kommande fredag mot seriefavoriten IF Böljan, om matchen kommer att spelas på Finnvedsvallen eller på konstgräset bestäms om ett par dagar, vi hoppas naturligtvis på Vallen och att den har återhämtat sig till fredag. Matchstart är 19.00 och jag hoppas på massor av publik på läktarna.

Bakom pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis