Seger mot Mjällby

mjällby

Det blev seger för herrarna i den sista träningmatchen inför seriepremiären. Man lyckades i Sölvesborg besegra Mjällby med 3-2. Segersiffror som mycket väl hade kunnat vara större.

Peter Kuno Johansson kommenterar matchen:
– Det var hyfsat jämnt de första 25 minuterna och Mjällby tar även ledningen på ett väldigt snyggt sätt. Men därefter tar vi över matchen totalt.

Oscar ska hinna kvittera innan domaren skulle blåsa av första halvlek. Detta efter snyggt förarbete av Issam som rundar målvakten och ger Oscar öppet mål.

– Snyggt mål och vi har bud på ytterligare mål men har inte riktigt skärpan för att trycka in bollen, säger Kuno.

Det skulle även bli en tråkig nyhet i den första halvleken då Jonathan Rasheed fick kliva av planen efter en rejäl smäll och unge Filip Eriksson fick ta över ansvaret mellan stolparna resten av matchen.

Andra halvlek så fortsätter IFK att vara överlägsna och skapar flertalet fina lägen.

– Ett tag var det nästan löjligt så många chanser vi skapade. Positivt var även att många lägen kom på fasta situationer där Johan Svahn med sin höger fot servade väldigt fina bollar.

2-1 skulle även komma och återigen var det Issam som stod för framspelningen. Denna gång med PC som målgörare.

– Med den överlägsenheten som det var så kändes väldigt snopet när Mjällby kom i mellan och lyckades kvittera till 2-2. Men vi rättade till det hela ganska snabbt då Dido gjorde det avgörande målet. Återigen med Issam som framspelare.

– Totalt gör vi en riktigt bra match. Vi fortsätter på den inslagna vägen och har ett bra spel i högt tempo. Viktigt bara att vi tar tillvaro på våra chanser lite bättre än vad vi gjorde idag. Med lite mer skärpa hade vi gjort många fler mål.

Slutresultat
Mjällby – IFK Värnamo 2-3 (1-1)

Startelvan:
Jonathan Rasheed
Viktor Nilsson, David Engström, Johan Andersson, Peter Jul Nielsen
Oscar Johansson, Martin Claesson, Johan Svahn, Simon Nilsson
Pär Cederqvist, Issam Jebali.

Avbytare.
Tobias Englund (in 60 min)
Freddy Winsth (in 60 min)
Dido Hussein (in 50 min)
Filip Eriksson (in 25 min)
Adnan Kulovac