Segertåget rullar på!

Tredje raka för herrarna mot Norrby borta och segertåget fortsätter för vårt fantastiska A-lag.
Norrby borta skulle bli en knepig match, kanske en av höstens svåraste matcher.
Norrby är nämligen seriens absolut mest fysiska lag, det är killar som är stora, starka, tunga och aggressiva som inget annat lag i serien.
Men igår visade våra killar att klisterformen håller i och segern var odiskutabel.

Första halvlek började annars med att Norrby överraskade men en väldigt hög press på oss, det tog 10 minuter innan vi hittade vårt spel och kunde börja rulla boll som vi vill.
I minut 13 kom också ledningsmålet efter ett briljant spel, klacken Oscar slår till Victor är helt enkelt makalös och ställer hela Norrbys försvar,
Victor kommer ner till linjen och slår in bollen stenhårt, en back försöker rensa men inte bättre än att bollen hanar hos en framrusande Simon.
Han tvekar inte utan klipper till bollen med sträckt vrist, bollen går under mittbacken som slänger sig för att blocka, men det är skruv på bollen och frågan är om inte den hade tagit i stolpen.
Men där kom ytterbacken, hade han haft storlek 41 på skorna hade han nog inte nått bollen utan den hade tagit i stolpen, men nu hade han turligt nog storlek 44 och bollen touchade hans stortå och gick in.
Vi fortsatte att äga mycket boll och Norrbykillarna fick jaga. Ett par fina lägen till skapade vi men utan att förvalta bollen i mål. Det kändes lugnt och tryggt när vi gick in i pausen även om det bara stod 1-0 till oss.

Att Norrby skulle satsa allt på ett kort dom första 15 var också väntat och så blev det, dom tryckte på med allt dom hade och fick oss lite i darrning också. Vi hade problem med att freda vårt straffområde under en 10-12 minuters period. Under den tiden kom också kvitteringsmålet inprickat av Marcus Översjö, detta i minut 55.
Norrby hade ett gyllne läge till ett par minuter senare när dom fick en frispark en meter utanför vårt straffområde, den bollen for dock högt över mål.

Som så många gånger tidigare i höst samlade killarna ihop sig och började hitta tillbaka igen. Nu var det återigen IFK som satt vid rodret och styrde skutan.
I minut 70 kom också ledningsmålet, en passning från Victor igen, backen tror att han skall lura Liridon genom att springa förbi bollen så att den rullat ut över kortlinjen, en Liridon lurar man inte så lätt, han fortsatte sin löpning, fångade upp bollen en decimeter innan kortlinjen, tittade upp och serverade bollen till Oscar som enkelt kunde bredsida bollen i mål.

13 minuter senare kom även trean, hörna från höger av Simon, skott av PC som får halvträff och träffar Oscars huvud. Oscar med ryggen mot mål nickar bakåt och träffar kryssribban, bollen slås undan och ut till Simon som måttar ännu ett inlägg, bollen nickas bort men inte bättre än att den hamnar hos en helt omarkerad Freddy.
Han är iskall, tar med bollen på bröstet och klipper sen till på halvvolley, bollen for som en projektil förbi alla och i mål.

Rullgardinen ner tänker du nu, men icke, Norrby är inget lag som ger sig.
En sista kraftansträngning gav dom ett mål till i minut 89, det genom deras skyttekung Nicklas Savolainen.
Men mer än så åstadkom inte Norrby denna dag, vi kunde ganska lätt kontrollera händelserna dom återstående 4 minuterna av matchen.
I bussen hem hade vi 3 sköna och välförtjänta poäng.

Jag har ingen aning om vad tränaren i Norrby hade att säga om matchen och förlusten, för någon presskonferens gavs inte efter matchen?
Jag stod o väntade i pressrummet förgäves tills en vakt kom och sa att dom inte har presskonferenser, det räcker med att Radio Sjuhärad pratat med tränarna menade vakten.
Vadå? Men hallå?! Vi andra då? Räknas inte vi kanske va?
Vi har massmedia i Värnamo också och vi vill också få information! Så de så!

Nog om det, jag pratade med coach Järdler idag och han var glad och stolt över killarnas insats.
Han var också en aning oroad inför detta möte, men bortsett från en kort period i båda halvlekarnas början gjorde killarna precis det dom skulle. Jag kan bara hålla med honom den kloke Järdler.

Fakta:
Norrby IF – IFK Värnamo 2-3 (0-1)
0-1 minut 14 Simon Nilsson
1-1 minut 55 Marcus Översjö, assist Adam Ståhl
1-2 minut 70 Oscar Johansson, assist Liridon Silka
1-3 minut 83 Freddy Winsth
2-3 minut 89 Nicklas Savolainen, assist Marcus Översjö
Avslut: 14-12
Avslut på mål: ? ingen presskonferens ingen statistik
Hörnor: 2-2
Varningar: 3-4 Kardo Sarchel Aso Omar, Nino Osmanagic och Nicklas Savolainen Norrby, Simon Nilsson, Oscar Johansson, Liridon Silka och Archford Gutu IFK
Publik: 691 (hälften gick hem efter 1-3 målet) varav 32 från Värnamo (måste berömma den 18 man starka hejaklacken!)

Laget:
Tobbe (MV), Victor, Fredrik, Tyler, Freddy
Oscar (87), Liridon, Simon, Petar (82)
Masanobu (65) & PC
Ersättare:
Pilip (MV), Johan, Albin (65), Gutu (87), Genta (82), Melvin och Paolo

På lördag 16:00 spelas årets sista match i Superettan på Finnvedsvallen, då kommer Örgryte på besök. Vad säger du om att strunta i soffan denna gång och komma ner till Vallen? Trotsa kylan 2 timmar och visa ditt stöd, kom och skriv historia med oss andra, låt oss bli 1500 på Finnvedsvallen på lördag! Göteborgarna kommer, kommer du också?
För med lite tur kan vi faktiskt bli fyra om vi vinner vår match och dom andra resultaten går vår väg.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis