Seriespelet skjuts upp!

Så kom beskedet vi alla väntat på, seriespelet skjuts upp för Herrarna och Damerna, det var väntat och bra, vi vill ju alla värna om hälsan i vårt samhälle.
Seriestart blir, förmodligen, i slutet av maj och inte utvecklingen med detta hemska virus förvärras.
Nedan kan ni läsa vad SvFF skriver om sitt beslut

Nico

Till: Samtliga lag i Ettan

Sedan tidigare har Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Svenska Cupen skjutits på framtiden med målet att starta i slutet av maj eller början av juni. SvFF:s Förbundsstyrelse har vid sammanträde den 24 mars beslutat om åtgärder kring övriga förbundstävlingar.
För Ettan innebär detta följande:

Ettan
Ettan spelas med start den 21 maj, men seriestart senareläggs ytterligare om samhällsläget förvärras. Det är viktigt att betona att detta är baserat på ett unisont önskemål från föreningarna och är en utgångspunkt för att de ska kunna planera sin verksamhet. Om samhällsutvecklingen och myndighetsdirektiv inte möjliggör en seriestart vid Kristi Himmelfärdshelgen, kommer beslutet att omprövas.

Tävlingsavdelningen kommer nu, i dialog med Ettanfotboll, att påbörja arbetet med detaljfrågor gällande årsplan och spelordning m.m. och kommer att återkomma till er angående detta snarast möjligt.

Kvalspel
Kvalspel till Allsvenskan och Superettan synkroniseras i årsplaner mellan Allsvenskan, Superettan och Ettan. Förbundsstyrelsen beslutade även om höstens kvalspel och kvalformatet mellan Ettan och division 2 (herrar) förändras på så sätt att lag 13 i Ettan Södra och Ettan Norra möts i dubbelmöten om en plats i Ettan 2021, och de sex tvåorna i division 2 herrar gör upp om en plats i Ettan 2021. Ändringen görs för att skapa sportsliga förutsättningar för de deltagande lagen.

Information om samtliga beslut finner ni på www.svenskfotboll.se.

Med vänlig hälsning,

Pierre Blomqvist

Tävlingsavdelningen

Svenska Fotbollförbundet / Swedish Football Association
BESÖKSADRESS: Evenemangsgatan 31, Solna
http://svenskfotboll.se – http://fogis.se