Sirius numret större

forlut
Sirius var numret större i fredagens möte på Studenterna. Våra herrar fick bege sig hemåt med 0 poäng inspelade och förlust med 2-0.

Hela 6234 hade tagit sig till matchen på Studenternas och bjöds på en underhållande match i Superettan som till större del spelades i ett högt tempo. Sirius med publiken i ryggen hade mest boll matchen igenom och det var framförallt assistkungen Kingsley Sarfo som visade upp ett fantastiskt fotbollsregister.

Det var dock Ogbu som skulle ge hemmalaget ledningen. På en frispark i närheten av hörnflaggan slogs inlägget som Siriusforwarden lite väl ohotad kunde nicka in i mål. Detta i minut 17 och en tung start på matchen var ett faktum.

Men trots spelövertag från Sirius så var våra herrar inte ofarliga och lyckades hålla upp spelet bra. Bästa chanserna under den första halvleken hade Ellis Cullum och Oscar Johansson men vid båda tillfällena lyckades dem inte riktigt hålla ner bollen och fick se den segla ovanför målramen.

Inledningen av den andra halvleken gick till IFKs favör och man visade upp en kraftsamling för att nå ett kvitteringsmål. Men istället för att nå en kvittering så kom ett rejält slag i magen i den 55:e.

Sirius lyckas rinna igenom Värnamoförsvaret och genom en passning mellan benen på Rasheed så når bollen fram till Jakob Bergman som slår in bollen i öppet mål.

Jörgen och Kuno gör ganska snabbt därefter 2 byten och försöker skaka liv i matchen. Yves hoppar in i stället för Ellis på topp och är den som är närmast att reducera då han fri med Sirius målvakten tåpajar bollen strax utanför den bortre stolpen. Men resultatet håller sig matchen ut och Sirius vinner med 2-0.

Glädjande så behöver vi inte vänta allt för länge på en chans att komma tillbaka på segerspåret. Redan på onsdag är det dags för ny match, då tar vi oss an IK Frej på Finnvedsvallen. Missa inte detta!