Spännande besök på IFK Gården!

Från Nath Boys FC värvades som bekant ytterbacken Adebayo Ademilua till IFK Värnamo för tre veckor sen.
Adebayo är klar men inte på plats ännu, han kommer att ansluta till truppen så fort alla papper på Migrationsverket är klara.
I samband med Adebayors övergång hade vi besök av klubbdirektör Mr. Kunle Sonoiki, som också är delägare i Nath Boys FC. Då diskuterades även ett eventuellt vidare samarbete mellan IFK Värnamo och Nath Boys FC.
I måndags blev sportchef Tomas Lundqvist kontaktad av klubbdirektör Mr. Kunle Sonoiki som frågade om han och klubbpresident Mr. Yemi Idowu fick komma på ett besök.

Från vänster: IFK Värnamos Ordförande Kaj Larsson, Nath Boys FC:s klubbdirektör Kunle Sonoiki, Nath Boys FC:s klubbpresident Yemi Idowu och IFK Värnamos sportchef Tomas Lundqvist

Från vänster: IFK Värnamos Ordförande Kaj Larsson, Nath Boys FC:s klubbdirektör Kunle Sonoiki, Nath Boys FC:s klubbpresident Yemi Idowu och IFK Värnamos sportchef Tomas Lundqvist

Sportchef Tomas Lundqvist om mötet:
Jag hämtade herrarna Mr. Idowu och Mr. Sonoiki på stationen och visste egentligen inte så mycket om syftet med mötet. Kaj och jag förstod dock ganska tidigt att våra gäster ville se mer av klubbens verksamhet, faciliteter, klubbhus, träningsmöjligheter etc. Efter rundvisningen satte vi oss ner i ett par timmars diskussion där de båda representanterna visade sig vilja ha djupare och mer ingående information om IFK Värnamo och vår verksamhet. Mr. Idowu och Mr. Sonoiki visade tydligt att de ville ha ett djupare samarbete med IFK Värnamo vilket är oerhört spännande och glädjande för föreningen. Bland annat diskuterades möjligheten att få testa spelare från Nath Boys FC. Mr. Idowu och Mr. Sonoiki underströk tydligt att Nath Boys FC står för alla kostnader i samband med eventuella provträningar och matcher med IFK Värnamo. Om allt faller på plats är ett nytt möte planerat till slutet av februari, avslutar Tomas med.

Klubbdirektör Mr. Kunle Sonoiki och Klubbdirektör Yemi Idowu

Klubbdirektör Mr. Kunle Sonoiki och Klubbdirektör Mr. Yemi Idowu

Klubbdirektör Mr. Kunle Sonoiki om IFK Värnamo:
Jag var här i november på besök och fick då en mycket positiv bild av miljön och klubben IFK Värnamo. Att klubben kan ha ett lag i Superettan med tämligen små medel imponerade på mig. Vi vet också att IFK Värnamo är en bra för miljö för att utveckla spelare vilket klubben visat genom att ha fått fram så många bra skolade fotbollsspelare som spelat och spelar i större klubbar. Vi i Nath Boys FC vill gärna diskutera ett närmare samarbete med IFK Värnamo, avslutar Mr. Sonoiki med.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis