Störtskön seger mot Öster!


Ja men vilka lirare vi har! Det var ett högt odds på att vi skulle ta tre poäng mot Öster igår, gästerna hade ju trots allt 9 matcher i rad utan förlust och nosar fortfarande på kvalplatsen till Allsvenskan, med andra ord ett topplag.
Men vi har ett lag som aldrig viker ner sig och det finns vinnarskallar på varje position i laget.

Första halvlek började som vanligt med att vi ”kände in” matchen, gästerna fick briljera med att ha mycket boll men utan att för den skull skapa några lägen, det satte vår eminenta backlinje stop för.
Efter ca 20 minuter hade vi ”känt” klart på våra motståndare och började trampa på.

Och som vi gjorde det sen, i minut 24 bra avslut men utanför, i minut 29 ett bra läge som blockades, så i minut 32 MÅL! Rasmus avancerar med bollen, lägger över från vänster till höger där Alle H står, han i sin tur på en tusch till Viktor som klipper till, målvakten gör en bra räddning men returen hamnar på foten på Rasmus som enkelt slår bollen i mål.
Två minuter senare väggar vi oss igenom igen, Rasmus får läget igen och curlar bollen förbi målvakten men i stolpen och ut, ytterligare någon minut senare samma sak men denna gång får målvakten en fot på bollen som går till en resultatlös hörna.
Öster då undrar du, hade inte de några lägen? Jodå ett bra läge där Kapsevic på volley drog bollen några meter utanför och ett dunderläge där Jon blockerade skottet.

Andra halvlek blev lite den första lik, vi var lite passiva medan Öster trampade på ordentligt, dock fortfarande utan att kunna skapa något matnyttigt. Då steg tränartemat in och förändrade matchbilden, först byttes en tröttkörd Viktor ut och strax därefter en ännu tröttare Gama, in kom istället en Johan och en Abdu fulla med energi och adrenalin, matchbilden vände till vår fördel igen och vi började skapa skarpa lägen igen. PC skarv precis utanför, AJ med ett skott som blockades, PC med ett skott som blockades och Johan som lyfte bollen över målvakten men där en back räddade på mållinjen. Lägg därtill ett antal inlägg som inte hittade riktigt fram.
Öster hade en nick utanför och ett skott på Tobbe samt en del inlägg som alla blev för långa eller för korta.

Jag sticker ut hakan och säger att en 2-0 ledning i halvtid och 3-0 efter slutsignalen mer rättvist belyser hur matchen var, gästerna ägde väldigt mycket boll, inget snack om det, men vi skapade chanserna i matchen och vann helt rättvist också.

På presskonferensen efteråt var av förklarliga själv Christian Järdler besviken över förlusten, han var nöjd med sina spelare och hur de spelade men erkände också att det var lite för klent framåt men att matchbilden blev som ha hade räknat med.
Roar höll med Järdler och sa även han att matchbilden var som förväntad, men att det inte fanns någon tvekan om vilket lag som stod för chanserna, med lite tur kunde vi ha haft både två och tre bollar inne innan halvtid, sa Roar.
Det var ännu en ”Cupfinal” på resan som vunnits, nästa match mot Varberg är också en sådan, vi måste titta framåt, gilla läget och ta match för match och aldrig vara nöjda, vi måste fortsätta utvecklas som lag och vi blir bättre och bättre för varje vecka vi får träna ihop, avslutade Roar.

Fakta:
IFK Värnamo – Östers IF 1-0 (1-0)
1-0 efter 31,49 Rasmus W-P (mål på retur)

Avslut totalt: 9-8 (5-5)
Avslut på mål: 5-1 (3-0)
Frisparkar: 11-8 (3-3)
Hörnor: 7-3 (4-2)
Varningar: 1-2, Alexander Jönsson IFK, Stefan Karlsson och Oliver Silverholt Östers IF
Publik: 3386

Startelvan:
Tobbe A (mv), Anton M, Claudio P, Jon B, Freddy W
Gama (67), AJ, Viktor E (62), Alle H, Rasmus WP & PC
Ersättare:
Morgan H (mv), Johan A (62), Abdu (67), Tyler L, Paolo M, Axel W & Aldin B

Nästa match spelas kommande måndag i Varberg, matchstart 19:00 på Påskbergsvallen
Jag skall dit, skall du dit? Vi behöver er alla!

Jag vill rikta ett extra stort tack till alla sponsorer som gjorde denna enkronasmatch möjlig, jag vill också tacka er alla som kom till matchen trots ett riktigt ”skitväder” särskilt i andra halvlek, samt ett megastort tack Kamrat-12:an och Österklacken ”East Front” för att ni kom och höjde stämningen på Finnvedsvallen, varmt välkomna tillbaka.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis