Succé för Liljedahl Mini-Cup!


Det var nog många trötta barn som kom hem i lördags efter att ha varit med i vår nystartade cup för de yngsta barnen.

I lördags var det nämligen världspremiär för Liljedahl Mini-Cup, en cup som vi anordnar tillsammans med Liljedahl Group. Liljedahl Mini-Cup kommer att bli en återkommande cup för de yngsta barnen efter en succé som denna. Nästan alla klubbar ville redan nu anmäla sig till nästa års cup.

Ladda var det ja

208 barn i 26 lag från 9 olika föreningar var anmälda till cupen, tyvärr tvingades ett av lagen kasta in handduken och kunde inte komma, likaså var det lite barn som fick förhinder, men det kom 180 barn.

Och kul hade de skall ni veta! Jag är säker på att föräldrarna under turneringen var tröttare än vad barnen som deltog var, för hade barnen fått bestämma skulle vi ha spelat fotboll ett par timmar till, vilken energi! Vilken glädje!

Det spelades 120 matcher under dagen

På läktarna satt det ca 300 personer under hela dagen som ömsom skrattade och hejade och ömsom lyfte på ögonbrynen av förvåning när någon på plan körde ett trix.
Sporthallen var uppdelad i tre planer och det spelades 120 matcher som dömdes av föreningens A-lagspelare, under förmiddagen var det 16 spelare från Damlaget och under eftermiddagen var det 15 spelare från Herrlaget.

Taktiksnack mellan matcherna?

Lite kul under turneringen:
– Nico Nico Nico!! (en liten flicka kommer springandes mot mig)
– Hej lilla du, vad är det som har hänt?
– Du, vet du,
– Naä, vadå
– Jag har fått en jättehård boll på munnen!
– Naää, gjorde det jätteont?
– (Hon nickar) Mmmm o vet du
– Naä, vadå?
– Jag fick en fläskläpp! (hon pekar på sin läpp)
– Oh nej! Får jag se!
Jag böjer mig ner och letar och letar och letar, hon pekar
– Där! Precis där, ser du fläskläppen
– Hmmm (jag ser en pytteliten rodnad på läppen) jaaa nu ser jag! Det måste ha varit ett jätte-jättehårt skott!
– (hon nickar nöjt) Ja hårdaste här idag! Hejdå! (o så springer hon iväg till sina lagkompisar)

Det är sådana händelser som är helt underbara, dessa fantastiska barn, spontana, glada och kravlösa. Jag stod där med ett fånigt leende länge, barnens glädje sprider sig till oss vuxna bara vi öppnar våra sinnen och tar emot den.

En bild säger mer än tusen ord

16 föräldrar hade med sig hembakat och turades om att sköta kiosken, makalöst duktiga Felix ”Fille” Ericsson, han som även sitter i sekretariatet under matcherna i Superettan, skötte tidtagningen. Lena från kansliet och Christian Ahlander från styrelsen hjälpte till med praktiska saker.

Nu undrar du säkert varför jag säger allt detta, det är väl inte viktigt?
Tänk för att det är det! Faktiskt jätteviktigt! För att ett så stort projekt skall kunna fungera så krävs det massor av funktionärer, frivilliga sådana, dessa får sällan ens ett tack för sin insats, jag vill uppmärksamma dem alla! För utan deras ovärderliga hjälp hade det inte blivit någon turnering alls.

Så stort tack till er alla! Tack också till alla lirare, ledare och spelare från A-lagen, särskilt tack till Liljedahl Group som med sitt bidrag gjorde cupen möjlig. Vi tillsammans gjorde detta till en dag vi skall minnas länge.

Jag hoppas på minst lika mycket barn, lag och föreningar till nästa års upplaga av Liljedahl Mini-Cup.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis