SUPERETTAN 2017! Så de så!

Precis så är det, är du förvånad? det är inte jag! Killarna visade stor vilja, moral och kämpaglöd när det som mest behövdes och denna gång studsade bollen vår väg hela matchen igenom. Vi skickade hem gästerna Varberg med en 5-0 förlust i bagaget.

Förvaret var som Kinesiska muren denna kväll

Försvaret var som Kinesiska muren denna kväll

Veckan som gått har inte varit nådig, pressen mot laget och killarna har varit enorm, oket på deras axlar tyngre än någonsin. Men killarna visade att man kan spela bra fotboll, att viljan finns där och har alltid funnits där. Man går inte ut i en match som denna och vinner på beställning, det krävs att man har kastat av sig alla negativa tankar och har rätt balans för att kunna prestera på topp.

IFK började matchen med att direkt ta hand om taktpinnen, passningarna satt där de skulle och löpningarna var rätt och många.
Redan i minut 6 kunde den gode PC ha gett IFK ledningen, i trångt läge gick PS:s skott strax över ribban.
I minut 15 kom ledningsmålet, en lång frispark från Johan Svahn skarvas av David Engström till PC, han tar ner bollen på bröstet och dunkar in bollen i mål från nära håll.

PC dundrar in ledningsmålet

PC dundrar in ledningsmålet

Ett par minuter senare fick gästerna sin bästa chans i matchen, ett friläge från högerkanten avslutades med ett hårt och välplacerat skott, dock skulle Jonathan Rasheed återigen visa varför han är en av seriens bästa målvakter, han sträckte ut sin fulla längd och tippade skottet till hörna. Men denna regniga och ruskigt kalla kväll kunde inget störa IFK, killarna jobbade stenhårt över hela planen och pressen gästerna var konstant.
I minut 18 kom 2-0 efter just en sådan hög och hård press. Det var Adam Chennoufi som vann bollen mitt på gästernas planhalva, han serverade bollen till Gentrit Citaku som kom i löpning, en dragning hit och en dragning dit och pang! Skotten överraskade alla med att gå på utsidan av försvararen och träffa stolpen och in, ögongodis för alla fotbollsälskare.

1_NIC8782

Eufori efter Gentrits 2-0

Efter 2-0 slog IFK av lite på takten, ledningen var ju säker och man ville inte ta några risker, spelet blev därför lite jämnare och gästerna fick sticka upp ett par gånger, men IFK-försvaret var som Kinesiska muren denna kväll. Med 10 minuter kvar återtog IFK kommandot i matchen, två bra lägen till skapades utan att det blev mål.

Det regnade glädje från himmelen denna kväll

Det regnade glädje från himmelen denna eftermiddag

Andra halvlek började precis som den första slutade, IFK höll hårt i taktpinnen och gästerna pressades tillbaka.
I minut 56 kom ännu en upprullning, Gentrit får en perfekt boll, kommer ner och skjuter, returen går till PC som vänder på en femöring och skjuter, retur igen, denna gång till en helt fristående Tobbe Englund. Han tittar upp och ser en viss Johans Svahn i full galopp, passningen från Tobbes fot är felfri och Svahn kan enkelt bredsida in bollen i tom kasse. Otroligt snyggt! Att vi hela tiden fyller på med folk och vinner inte bara andrabollen utan även tredjebollen, det bästa läsare, det är vilja det. Varberg såg sig där och då besegrade, IFK däremot såg sin chans att trycka dit några bollar till och så skulle det bli också.
I minut 76 var det återigen den känsliga foten från Svahn som talade, en perfekt slagen hörna och en lika perfekt nick av PC och tavlan blinkade ilsket rött 4-0 och publiken, 816 till antalet, var hysteriskt glada.

PC nickar in 4-0, hur snyggt var inte det då!

PC nickar in 4-0, hur snyggt var inte det då!

Varberg gjorde ett par byten för att förändra matchbilden men det hjälpte föga, IFK fortsatte att ånga på. 5-0 kom i minut 92, gästerna hade mentalt redan lämnat vallen när fick IFK en frispark, en snabb lagd sådan, gissa från vem, just det Svahn, gav Gentrit gata mot mål, en kroppsfint och hans bevakare for ut i mörkret medan Gentrit enkelt slog spiken i kistan med sitt andra mål och matchen sista.

Jonathan Rasheed har hållt nollan 11 matcher i Superettan i år!

Jonathan Rasheed har hållit nollan 11 matcher i Superettan i år!

Årets sista och viktigaste match kunde inte slutat bättre men var tog publiken vägen? 816 personer på årets absolut viktigaste match? Javisst var det kallt, och javisst regnade det kopiöst, fråga mig bara som var blötare än en blöt anka, men vad gör det? En match kan man ju stå ut med det också eller? Visst kan man vara IFK:are på distans, men det är så mycket roligare när ni är på plats, roligare för killarna på plan, roligare för oss som bevakar matchen och roligare att visa upp i TV att IFK:arna alltid ställer upp för laget.

Tack KAMRATTOLVAN för 2016!

Tack KAMRATTOLVAN för 2016!

På presskonferensen efter matchen tyckte Varberg tränare Jörgen Wålemark att Värnamo vann rättvist, han var oerhört nöjd med vad hans killar, detta unga lag, hade presterat under året och med belöningen en femteplats i tabellen. Jörgen Petersson och Peter ”Kuno” Johansson som gjorde sin sista match med laget hade lite annat att säga också, utöver att de båda var oerhört nöjda mad laget och killarnas prestation denna kväll. Jag tycker ni skall titta på filmen från presskonferensen nedan.

Och nu över till lite fakta
IFK Värnamo – Varbergs BoIS 5-0 (2-0)
1-0 minut 15, PC, assist David Engström
2-0 minut 18, Gentrit Citaku, assist Adam Chennoufi
3-0 minut 56, Johan Svahn, assist Tobbe Englund
4-0 minut 76, PC, assist Johans Svahn (hörna)
5-0 minut 92, Gentrit Citaku, assist Johan Svahn
Varningar: 1-2, Gentrit Citaku IFK, Thomas Boyakye & Arbios Mzi V-BoIS
Avslut: 8-8 (undrar hur de räknar egentligen?)
Avslut på mål: 6-3
Hörnor: 1-6
Publik, en blöt och kall sådan: 816! Ett megastort tack till er ALLA som var på plats! NI var verkligen den 12:e spelaren!

Laget för dagen:
Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, Martin Claesson, David Engström, Peter Jul Nielsen Tobbe Englund, Johans Svahn, Oscar Johansson, Gentrit Citaku Adam Chennoufi & PC
Ersättare:
Tobbe Andersson (MV), Yves Nkuru, Felix Wieslander Andersson, Simon Nilsson, Ellis Culum, Victor Palmquist, Oskar Dahlström

Vid pennan och bakom kameran
Nico Eremidis